• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 11 Eylül 2023 14:52

Berberden kiralık koltuk!

Berberden kiralık koltuk!

Yüksek dükkan kiralarına yüksek girdi maliyetleri eklenince Antalya’daki erkek berberleri farklı çözüm yolları arayışına girdi. Antalya’da hizmet veren bazı berberler çözüm olarak dükkanlarındaki traş koltuklarını kiralama yöntemini seçmeye başladı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki erkek berberleri, ekonomik sıkıntılarla başa çıkmak ve işlerini sürdürebilmek için yeni bir iş modeline yöneliyorlar. Son dönemde, erkek berber dükkanlarında koltuk kiralama uygulaması hızla yaygınlaşıyor.

Ekonomik belirsizlikler ve işletme maliyetlerindeki artışlar, birçok berberi zor durumda bıraktı. Bu zorlu dönemde, birçok berber işletmelerini sürdürebilmek ve gelirlerini artırmak amacıyla koltuk kiralamaya başvuruyor.Koltuk kiralama modeli, bağımsız berberlere veya kuaförlere, kendi müşteri portföylerini oluşturabilecekleri ve işlerini daha bağımsız bir şekilde yönetebilecekleri bir platform sunuyor.

Erkek berberleri için koltuk kiralamak, geleneksel iş modeline göre daha düşük bir maliyet taşıyor ve işletmeler için önemli bir gelir kaynağı haline gelebiliyor. Bu uygulama, bağımsız berberler için kendi müşteri tabanlarını oluşturma ve fiyatlandırma konularında daha fazla kontrol sağlayabiliyor.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle erkek berberlerinde başlayan koltuk kiralama dönemi, berberlerin ayakta kalma ve büyüme çabalarının bir yansıması olarak görülüyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK