• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Nisan 2024 11:56

Bayrama ekonomi darbesi

Bayrama ekonomi darbesi

Ramazan Bayramı öncesinde son alışverişler yapılmaya başlandı. Bayram öncesi hareketlenen piyasalar nedeniyle esnafı bir nebze de olsa  mutlu olurken vatandaşlar bayram sofralarını donatmak için pazarların yolunu tuttu.Ancak yüksek fiyatlar karşısında yine poşetler dolmadı.

Vatandaşlar, ekonomik krizin etkilerini hissederek, bayram alışverişlerinde kısıtlamalara gitti. Son dönemde artan enflasyon, işsizlik ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle, hane bütçeleri olumsuz etkileniyor. Bu durum, vatandaşların bayram alışverişine harcayacakları bütçeleri de azaltıyor. Özellikle gıda ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışları, tüketicilerin alım gücünü düşürüyor ve bayramlık alışverişlerini sınırlıyor.

Bakıldığında Antalya’da da birçok vatandaşın, geçmiş yıllara göre daha sıkı bir bütçe planlaması yaparak, gereksiz harcamalardan kaçındığı ve ihtiyaçlarını daha dikkatli bir şekilde belirlediği gözlemlendi. Bayram alışverişindeki bu kısıtlamalar, özellikle lüks tüketim ürünlerinin satışlarını etkiliyor ve işletmecileri de zor durumda bırakıyor.

ESNAF DA ESKİ GÜNLERİ ARIYOR

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalırken ihtiyaçlarını karşılamak isteyenleri bayram telaşı sardı. Ramazan Bayramı'nı güzel bir şekilde geçirebilmek isteyen vatandaşlar, oruçlu olmalarına rağmen çarşı pazarın yolunu tutarken giyim mağazası sahibi Ferruh Sancak, “Genel olarak millet bayramlık alamıyor. Zengin olan esnaftan değil AVM'den alıyor. Alım gücü düşük. Ekonomik kriz zengini zengin, fakiri fakir etti. Bayram üzeri bir hareketlilik var. Ancak bu hareket eski bayramlarda olduğu kadar değil. Esnaf olarak bizler de eski günleri özlüyoruz” dedi

ALIŞVERİŞLER KISITLANDI

Ramazan Bayramı öncesinde alışveriş yapan Yeliz Kaya, "Bayram coşkusunu doyasıya yaşamak için şimdiden alışverişlerimizi tamamlıyoruz. Hem sevdiklerimize güzel hediyeler alıyoruz, hem de iftar sofralarını hazırlamak için gerekli olanları temin ediyoruz" şeklinde konuştu.

Cem Sarar, "Ekonomik kriz nedeniyle bu yıl bayram alışverişimizi kısıtlamak zorunda kalıyoruz. Öncelikle temel ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz, lüks ve gereksiz harcamalardan kaçınıyoruz. Ekonomik belirsizlikler nedeniyle bayram coşkusunu tam olarak yaşayamıyoruz, ancak sevdiklerimizle bir arada olmak ve paylaşmak önemli” ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK