ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 28 Mart 2024 11:47

Bayram öncesi merdivenaltı uyarısı

Bayram öncesi merdivenaltı uyarısı

Ramazan bayramı öncesi çeşit çeşit baklavalar tezgahları süslerken Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre merdiven altı, kaydı bulunmayan işletmelerden kesinlikle ürün alınmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Her yıl olduğu gibi Ramazan Bayramı'na gelmesiyle bayramlık tatlı mesai başladı. Bayramda en çok tercih edilen tatlılardan olan baklavaların üretimleri de hazırlıkları neredeyse tamamlanmak üzere. Bayramlık tatlı siparişleri alınmaya başlandı.

YÜKSEK FİYAT KALİTE ANLAMINA GELMİYOR

Maliyet artışlarından dolayı baklavalarda geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 70 ile 100 artış yaşandığını anlatan satıcı Başkan Kerim Üre, "Bayrama sartık iki haftadan az zaman kaldı.  Fiyatının yüksek olması kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Herkes kesesine göre alışverişlerini sürdürüyor" dedi.

UCUZ DİYE SAĞLIKSIZ TÜKETMEYELİM

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durumu nedeniyle vatandaşların artık kaliteden ziyade ucuzluğuna baktığını dile getiren Başkan Kerim Üre, merdivenaltı uyarısında bulundu. Başkan Üre, "Ham madde fiyatları arttıkça, kalite düştü. Ucuz diye sağlıksız gıdalar tüketmemeliyiz” dedi.

KALİTELİ VE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİN!

Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, “İnsanlar bayramlarda maalesef merdiven altı diye tabir ettiğimiz, pazar köşelerinde, İtfaiye Meydanı’nda sokakta satılan ürünlere yöneliyor. Bu ürünler ‘kalitesiz ve sağlıksız’ ürünler.  Bu ürünlerin ne olduğu, hangi şekeri kullandığı, hatta şeker kullanıp kullanmadığı kimsenin umurunda değil. Bilinçli tüketici olmamız lazım. Antalyalılar, 1 kilogram yerine yarım kiloluk bir ürün alsın ama kaliteli ve sağlıklı gıda tüketsin" açıklamasında bulundu.

BİLDİKLERİ ESNAFTAN ALSINLAR

Bazı noktalarda ucuz baklava satıldığının da altını çizen Başkan Kerim Üre, "Ucuza baklava satıyorsun. Bu baklavanın hiç mi maliyeti yok, hiç mi işçiliği yok, hiç mi emeği yok. Baklavaların içine ceviz adı altında hamur kırıntısı, soya fasulyesi gibi değişik bir sürü ürün giriyor. Yer fıstığını boyayıp Antep fıstığı diye satıyorlar. İnsanların bunlara dikkat etmesi lazım. Bizim tavsiyemiz, tüketiciler kendi mahallelerindeki esnaftan alışveriş yapsınlar" şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK