• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mart 2023 10:24

Başkan Demir: Esnafımıza Sahip Çıkalım

Başkan Demir: Esnafımıza Sahip Çıkalım


Son zamanlarda çok fazla artış gösteren kira fiyatları ile ilgili açıklama yapan Oda Başkanı Tolgahan Demir, esnafın mağduriyet yaşadığına dikkat çekerek, dükkan sahiplerine çağrıda bulundu. Demir, ’’Esnafımıza sahip çıkın’’ dedi.
Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir, son zamanlarda çok fazla artan kira fiyatlarına tepki gösterdi. Esnafın yüksek kira fiyatları nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirten Demir, dükkan sahiplerine çağrıda bulunarak ‘’ Esnafımız yüksek kira fiyatları nedeniyle zor zamanlar geçiriyor. Çoğu esnafımız kirayı ödeyemediği için kepenk kapatmak durumunda kalıyor. Yüksek kira fiyatları düşürülmeli’’ dedi.  
Esnafın bulunduğu mahallenin bekçisi olduğunu ifade eden Demir, ’’Bulundukları mahallede bir şey olduğu zaman ilk yardıma koşan esnafımızdır. Esnafımız vefalıdır. Esnafımız bulunduğu mahallenin ışığıdır, kalbidir. Esnafın ışığını söndürmeyelim. Esnafımıza sahip çıkın’’ diye konuştu.
SORUN GİDEREK BÜYÜYOR 
Kira artışlarının bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Demir,’’ Son zamanlarda kira fiyatlarından gözle görülür bir şekilde kiralarda artış var. Bugün 2 bin TL kirası olan iş yerinin esnafımıza dayatmayla 20 bin TL’ye çıkarılmıştır. 2 bin TL olan bir işletmenin kirası 20 bin TL olması akla mantığa sığmıyor. Esnaf yüksek kira fiyatlarının altından kalkamaz. Böyle bir durum söz konusu değil’’ dedi. Kira fiyatlarının artmasıyla birlikte esnafında fiyat politikasında değişiklik yaparak vatandaşa hizmet vermek durumunda kaldığına dikkat çeken Demir,’’ Yüksek kiralar nedeniyle esnafımızda fiyat politikasını değiştirmek zorunda kalıyor. Zincirleme bir şekilde sorun giderek büyüyor. Esnafımızın işlemlere zam yapması demek halkın hizmet alma noktasını eritmiş olmak demektir.’’ diye konuştu. 
KİRA FİYATLARINA DÜZENLEME GETİRİLMELİ
Mevcut esnafa yüzde 30 zam yapılması gerektiğini söyleyen Demir,  esnafın zor süreçten geçtiğini belirtti. Devletin kira fiyatlarına artış yapılması noktasında düzenleme yapması gerektiğini söyleyen Demir,‘’ Devletimizin kira fiyatlarına el atması gerekiyor.  Kira fiyatlarının artışı noktasında düzenleme getirmesi gerekiyor. En fazla yüzde 30 zam yapma düzenlemesi getirmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.