BAŞKAN BÖCEK’İN BAŞARISI

Üst üste ikinci kez Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve büyük bir başarıya imza atan Muhittin Böcek ikinci dönemine çok hızlı başladı.

İlk döneminde iki yıl pandemi ile uğraşan ve bir yılda ölümle pençeleşen Muhittin Böcek kalan iki yıllık süre zarfında deyim yerindeyse sazın bam tellerine dokunmayı tercih etti.

Onun için ölüm döşeğinde arkasından iş çevirenlerle hesaplaşma seçim sonrasına bırakılmıştı.

Önceliği ilçelerin hizmetlerine veren Başkan Böcek sürdürdüğü akıllı strateji ile birlikte kırsalda olmayan CHP’yi adeta küllerinden var etti.

Bazıları küçük görse de sera naylonu desteği, gübre desteği, tohum desteği, ilaç desteği, hamur yoğruma makinesi, pekmez yapma makinesi, ceviz kırma makinesi ve hatta arı kovanı desteği Muhittin Böcek’e başarıyı getirdi.

Her zaman güleryüzlü olmaya çalışan ve sinirlense dahi belli etmeyen Muhittin Böcek sempatik tavırları ile de halkın sevgilisi haline geldi.

Bir de üzerine ekonomik kriz ve emeklilerin tepkisi eklenince deymeyin Muhittin Böcek’in keyfine.

 Şahsen bazı ortamlarda Muhittin Böcek’in minimum yüzde 7 oy farkı ile seçimi kazanabileceğini söylediğimde bana gülmüşlerdi.

Neyse, seçim bitti ve Muhittiin Böcek’in hizmet, vatandaşın da geçim derdi yeniden başladı.

İyi hizmet için iyi bir ekip çalışması şarttır.

İyi ekip de onu sırtından vurmayan, açıklarını örtmek için mücadele eden, sırtındaki yükü hafifleten demektir.

Başkan Böcek bir yandan kendi ekibini kurarken diğer yandan da başta Kepez olmak üzere Konyaaltı ve Döşemealtı gibi ilçeler ile de yakından ilgileniyor.

Bir sonraki seçimlerde de Muhittin Böcek, diğer partilerin adaylarının kim olduğuna, yanında kimler olduğuna, kimlerin kimlerle olduğuna bakmaksızın yüzde 8,4’den daha fazla oy farkı ile kazanacaktır. Burada sadece bir ismi ayrı tutuyorum. Şayet o isim aday olursa kıran kırana bir seçim bizi bekler.

Ama ne olursa olsun Muhittin Böcek’in elinde olacak yine her şey. Çünkü yapacağı hizmetler ile belki de o isme de fark atacak ve yeni bir rekora imza atar.

Konyaaltı’nda 4 dönem yani 20 yıl hizmet eden Muhittin Böcek Büyükşehir’de ne kadar hizmet edecek onu bekleyip göreceğiz ama Başkan Muhittin Böcek belediyede ve belediye şirketlerinde adeta kasırga estiriyor.

Görevden almaların devam etmesi beklenirken bazı yeni kurulacak birimlere de yine en güvendiği isimleri göreve getirmeye hazırlanıyor.

Başkan Böcek tüm bu işleri yaparken de dengeleri bozmamaya özen gösteriyor.

Genel merkezin hassasiyetleri, il teşkilatının hassasiyetleri, İYİ Parti kanadının hassasiyetleri derken halkın hassasiyetleri de göz önünde bulunduruluyor.

Başkan Muhittin Böcek adeta ilmik ilmik işliyor.

Arada hata yapacak ve yeni görev değişiklikleri de olacaktır.

Örneğin ulaşım konusundaki hatayı kendisi de görüyor ve biliyor ama bazen yanlış hamle yapabiliyor.

Şahsen toplu ulaşımda da bir hamle bekliyorum. Ama yerine kim gelir onu tahmin edemiyorum.

Toplu ulaşım ile ilgisi olmayanlar yerine artık ulaşım konusundan anlayanlar göreve gelirse çözüm daha hızlı olur. 

Bu arada yeni dönemde teknolojiden de büyük ölçekte faydalanılmasını bekliyorum.

Bazı önemli sorunlar teknoloji yardımı ile çözüme kavuşabilir.