• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 30 Ağustos 2022 11:55

Bahşi'den suç duyurusu

Bahşi'den suç duyurusu
Sedat Peker'in, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları yargıya taşındı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, yolsuzluk iddialarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat TAŞKESENLİOĞLU, AKP Erzurum Milletvekili Zehra TAŞKESENLİOĞLU BAN, eski Türk Hava Kurumu Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan TARANOĞLU ve Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı Salih ORAKÇI hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bahşi, suç duyurusu dilekçesinde Bank Asya ile dolaylı ilişkisi olan kişiler hakkında bile işlem yapılırken Ekim 1996'dan itibaren Bank Asya'da Proje Pazarlama Müdür Yardımcısı, Merter Şube Müdürü, Sultanhamam Şube Müdürü, Genel Müdürlük Kredi Tahsis Birim Müdürü ve Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun 16 yıl çalıştıktan sonra Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu Üyesi ve ardından Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanarak aynı gün Halk Bankası Genel Müdürü yapıldığı, bunların ardından da Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na getirildiğini belirtti.

Milletvekili Bahşi suç duyurusu dilekçesiyle şüphelilerin, TCK madde 220, 250, 251, 252, 255, 257, SPK Kanunu ve soruşturma kapsamında ortaya çıkacak diğer suçlardan cezalandırılmasını talep etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.