• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 19 Ağustos 2023 21:09

Bahçeli'nin Kıbrıs mesajı gündem oldu!

Bahçeli'nin Kıbrıs mesajı gündem oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir yol projesi kapsamında yaşanan gerilim dünyanın gündemine oturdu. Türkiye'den de peş peşe tepkilerin geldiği olayla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin videolu mesajı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Birleşmiş Milletler (BM) tarafından engellenmeye çalışılan Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ne ilişkin Türkiye'den sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti'nin ardından bir açıklama da MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli hem yazılı mesajı hem de video paylaştı.

KISA SÜREDE SES GETİRDİ

MHP'nin resmi hesabında paylaşılan videoda Bahçeli'nin çizmelerini giyerek yürümesi dikkat çekti. 'Kıbrıs Türktür" notuyla paylaşılan videoda fonda da Zeki Müren'in 'Ağlama Sevdam' adlı şarkısı çaldı.

YAZILI AÇIKLAMADA ABD'YE TEPKİ

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklama ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir yol projesi kapsamında yaşanan gerilimi ve ABD'nin PKK/YPG terör örgütüyle Kamışlı'da düzenlediği ortak tatbikatı değerlendirdi.

Kıbrıs'ta iki devletli çözüme kapalı duranların, Kıbrıs Türklüğünün eşit statüsünü yok sayanların hukuki ve tarihi yanlışın içine düşen, aynı zamanda iki taraflı anlaşmazlığın canlı kalmasına hizmet eden çevreler olduğunu belirten Bahçeli, Ada'da iki halk ve egemen iki devlet bulunduğunun altını çizdi.

Bahçeli, "Bu gerçekler kabul edilmeden, adil ve kalıcı bir çözüm ortamının yeşermesi ham bir hayaldir. Kıbrıs Türk halkının bağımsız ve egemen devleti vasıtasıyla Rumların idaresi altına heves edip azınlık statüsüne boyun eğmesi kesinlikle imkansızdır." ifadelerini kullandı.