• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 11 Mart 2021 17:48

Bağımsızlık Mücadelesini Anlatıyor

Bağımsızlık Mücadelesini Anlatıyor
Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Değerlerimiz, medeniyet birikimimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarınd

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Değerlerimiz, medeniyet birikimimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarında vücut bulmuştur" dedi

Hisarkaya, “Milletimizin emperyalist, sömürgeci işgalcilere karşı verdiği amansız mücadelesinde milletine “Korkma” diyerek moral vermiş milletinin hissiyatına tercüman olmuş bin yıllık şanlı tarihimize , milletimizin hiçbir dönem esir edilemez vurgusunu yapmış nice imkansızlıklarına rağmen milletinin vatan savunmasının yanında kalemiyle , ruhuyla, bedeniyle destek vermiş bir kahramandır” dedi.

Başkan Ünal Hisarkaya, “Cephede kahraman ordumuzun azmi ve inancı, Anadolu topraklarında aziz milletimizin kararlılığı ve vatan aşkıyla kaleme alınan İstiklal Marşımız, kurucu bir metindir. İstiklal Marşımız, İstiklal Harbi tamamlanmadan, savaş sürerken yazılmış adeta harbe yön vermiş, Türkiye'nin istikametini belirlemiştir. İstiklal Marşı ülkemizin kuruluşu esnasında tam manasıyla 'yol haritası' işlevi görmüştür. İstiklal Harbi'ni yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesi, kararlılığı; askerimizin cephedeki fedakarlığı, azmi, vatan aşkı İstiklal Marşı'na çok net yansımıştır. Değerlerimiz, medeniyet birikimimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarında vücut bulmuştur. İstiklal Marşı 100  yıl önce yazılsa da idealleri, hedefleri bakımından aslında milletimizin tarihi kadar köklü; ufku, kapsayıcılığı, kurucu metin vasfıyla geleceğimizi şekillendirecek kadar yenidir” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir. İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.