• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 13 Ocak 2023 16:47

Babacan topu 5 lidere attı!

Babacan topu 5 lidere attı!
Babacan topu 5 lidere attı! Gündeme damgasını vuracak çıkış: "Rahat seçilir, en iyi şekilde yönetirim"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masada adaylık tartışmaları sürerken "rahat seçilecek" bir isim olarak kendisini gösterdi. Altılı masanın kendi ismi üzerinde mutabık kalması durumunda "en iyi şekilde yöneteceğini" öne süren Babacan ayrıca "Bizim kimseden hiçbir talebimiz yok" diyerek seçimlere en az 41 ilde kendi isimleriyle gireceklerini açıkladı.

Altılı masanın adayı için CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ismi ön planda kalmaya devam ederken zaman zaman ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimleri de gündeme geliyor. DEVA Partisi lideri Babacan ise kendisinin adaylığıyla ilgili dikkat çeken bir mesaj vererek adeta topu altılı masaya attı.

Babacan, YouTube üzerinden yayın yapan Medyascope kanalında gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayları arasında kendi isminin de geçtiği hatırlatılarak, "Ali Babacan gerçekten aday olmak ister mi?" sorusuna Babacan, "Bizim önceliğimiz altı genel başkanın oturduğu masanın içinden bir aday çıkması." yanıtını verdi.

Babacan, şöyle devam etti:

"Bizim önceliğimiz bu. Çünkü bu, süreci hızlandıracaktır ve kararlar daha hızlı alınacaktır. Dışarıdan bir yedinci isim söz konusu olduğu anda o yedinci ismin sürece adaptasyonu biraz daha zaman alacaktır. Ama altılı masa, nihayetinde dışarıdan bir isim konusunda mutabakata varırsa ne olur? Birkaç haftalık daha sürece ihtiyaç olur, adaptasyon sürecine, o da olur. İşin kolayı bu altı genel başkandan birinin cumhurbaşkanı adayı olması. Benimle ilgili konuya gelince, eğer altılı masa benim ismim üzerinde mutabık kalırsa, tabii ki hem rahat seçilirim hem de en iyi şekilde yönetirim. Ama şu anda bizim önceliğimiz kim sorusu değil."