• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 03 Ocak 2023 19:24

ATAY USLU: AFETİN ZARARLARI SARILIYOR

ATAY USLU: AFETİN ZARARLARI SARILIYOR
Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ilk gününden itibaren sahada olan ve vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmayan Milletvekili Atay Uslu, incelemelerde bulunmaya ve telafi çalışmalarını takip etmeye devam ediyor.

Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ilk gününden itibaren sahada olan ve vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmayan Milletvekili Atay Uslu, incelemelerde bulunmaya ve telafi çalışmalarını takip etmeye devam ediyor.

Kumluca Sarıcasu deresinde ve selden zarar gören alanlarda incelemelerine devam eden Antalya AK Parti Milletvekili Atay Uslu, işyerlerinde, evlerde eşya ve araç zararları telafisinde sona gelindiğini belirtti.

Atay Uslu Sarıcasu’da dere yataklarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı, ilgili müdürler, muhtarlar ve vatandaşlarla tarımsal zararları yerinde inceledi.

TARIMSAL ZARARLAR İÇİN İLK ÖDEME BU HAFTA YAPILACAK

Tarımsal zararlar için ilk ödemelerin de bu hafta yapılacağını söyleyen Milletvekili Atay Uslu şu açıklamalarda bulundu:

 “Sel felaketinden mağdur olan vatandaşlarımızın zararlarını hızla gidermeye devam ediyoruz.  Kumluca, Finike ve Demre İlçelerimizde yaklaşık 750 işyeri,  1600 araç,  1100 ev ve yaklaşık 12.000 dekar örtü altı alan zarar gördü.  Evlerin eşya zararları, Araç zararları ve esnaf zararları için destek ödemelerinin neredeyse %90’ını tamamladık.  Yaklaşık 90 milyon liralık bir destek ödemesi gerçekleştirildi.

Tarımsal zararları olan çiftçimizin hasar tespitlerinde de sona gelindi. Kumluca, Finike ve Demre ilçelerimiz de Yaklaşık 3000 çiftçimiz ve 12 bin dekar örtü altı alanımız selden etkilendi.  Tarım toplam zarar bilançosu ortaya çıktı, kısa süre içinde çiftçimize ilk destek ödemelerini yapmayı planlıyoruz.  Tarımsal hasarları gidereceğiz, yaraları saracağız, çiftçimizin iç rahat olsun. Konuyu yakinen takip ediyoruz. 

Afetzede çiftçilerimizin ne sigorta mağduru olmalarına ne de kaderleri ile baş başa kalmalarına izin vermeyiz. Çiftçimizin yanındayız. 

Tarsim sistemine dahil olmayan ya da bir şekilde tarsim sisteminden faydalanamayan çiftçilerimize mutlaka destek olacağız. Antalya’da geçmiş afetlerde çiftçilerimize nasıl yardım ettiysek yine yardım yapacağız, yine destek vereceğiz.

Zaten Çiftçilerimize ilk destek ödemeleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilgili kurum ve bakanlıklara bizatihi talimatı da verdiler.

DEVLETİMİZ,  HÜKÜMETİMİZ İLK GÜNDEN İTİBAREN GÖREV BAŞINDA

Devletimiz, Hükümetimiz sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yanına koştu.  Bakanlarımız ve Hükümetimiz tarafından hızlı ve çok başarılı bir müdahale ile hayatı ve ticareti normalleştiren çalışmalar ortaya kondu. 

 

 

CUMHURBAŞKANIMIZ CUMARTESİ GÜNÜ KUMLUCA’DA

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü Antalya’ya gelecek.  Antalya’da  7 Ocak Cumartesi saat 12.30’da toplu açılış törenine teşrif edecekler.  Cumhurbaşkanımız 2023 yılının İlk il programına Antalyamız ile başlıyor. 2023, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı ve Türkiye Yüzyılı’nın miladı. 

Cumhurbaşkanımız Antalya ziyareti kapsamında toplu açılışın ardından Kumluca İlçemizde de afetten etkilenen alanlarda incelemelerde bulunacak, vatandaşlarımızla bir araya gelecek.  Organik Tarım’ın ve Butik Turizm’in geliştiği Batı Antalya’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir etmekten büyük bir onur duyuyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunarız. Afet bölgesini hiç yalnız bırakmayan Bölgemizin evladı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Tarım Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye ve Bakanlarımıza, Afad teşkilatımıza, kurum ve kuruluşlarımıza hemşerilerimiz adına teşekkür ederiz “ dedi.

Milletvekili Atay Uslu’nun sahadaki  incelemelerine İlçe Tarım Müdürü, DSİ yetkilileri,  Muhtarlar, İlçe Başkanı Erol Uysal ve teşkilat üyeleri de katıldılar.