• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 17 Eylül 2020 14:51

Aslan “KADRO” dedi

Aslan “KADRO” dedi
Diyanet Sen Antalya 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Aslan sözleşmeli personellerin sorunlarını dile getirdi. Başkan Aslan, “Sözleşmeli ve vekil kardeşlerimiz kadroya geçirilmeli” dedi.

Diyanet Sen Antalya 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Aslan sözleşmeli personellerin sorunlarını dile getirdi. Başkan Aslan, “Sözleşmeli ve vekil kardeşlerimiz kadroya geçirilmeli” dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda (DİB) çalışan 4/B’li personelin sıkıntılarını gündeme taşıyan Aslan, 4-B sözleşmeli personelin kadroya geçmesi için uygulanan 3+1 formülünün 9 Temmuz 2018’den önce atanan sözleşmeli personeli kapsamadığını, 9 Temmuz 2018’den sonra atananlarınsa 1 yılın sonunda becayiş ve eş durumu tayininden yararlanamadığını ifade etti.

 

“Bir an önce düzeltilmesini istiyoruz”
DİB çatısı altında çalışan 4/B Sözleşmelilere uygulanan çifte standardın bir an önce son bulmasını gerektiğini kaydeden Başkan Aslan, tüm 4/B sözleşmeli personelin 3+1 formülüyle kadroya alınması ve çalışmalarını müteakip 1 yılın sonunda eşi ister kamuda isterse özel sektörde çalışsın tüm 4/B sözleşmeli personelin becayiş ve eş durumu tayininden yararlanmasının iş barışı açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.  Aslan, “9 Temmuz 2018’den sonra atatan 4/B sözleşmeli personel çakılı kadro gereği 1 yılın sonunda eş durumu ve becayiş hakkından yararlanamıyor. Bu da eşinden ve çocuklarından ayrı çalışmak zorunda kalan personelin moral ve motivasyonunu düşürüyor. Sendika olarak kurum personelimizi sıkıntıya sokan bu uygulamaların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Aslan ayrıca vekil din görevlilerinin de büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. Vekil din görevlilerinin de unutulmaması gerektiği değerlendirmesinde bulunan Aslan, “4-B sözleşmeli kardeşlerimiz gibi vekillerimiz de büyük sıkıntılar yaşıyor. Antalya genelinde çalışan arkadaşlarımız haricinde ülke genelinde bu sayı ciddi rakamlara ulaşıyor. Bu kadar yüksek sayının bulunduğu bir alanı görmezden gelmemeliyiz. Vekil kardeşlerimizin de sorunları mutlaka bir çözüme kavuşturulmalı. Onlara da kadro konusunda yardımcı olunmalı” dedi.

 

“Takipçisi olacağız”
Diyanet Sen’in 17 yıldır yetkili sendika olarak onlarca kazanıma imza attığını hatırlatan Aslan, “Bir avuç münevver din görevlisi tarafından temelleri atılan ve bu gün kamu görevlileri arasında sendikalaşma oranı en yüksek ve Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde teşkilatlanmış, hizmet kolunda 17 yıldır yetkili olan, onlarca kazanımın mimarı Diyanet-Sen’in bir neferi olmanın haklı onurunu yaşıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de sorun bekleyen konuların takipçisi olmayı sürdüreceğiz ve inşallah kardeşlerimize ilerleyen günlerde sevindirici haberler vereceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Aslan sözlerine şöyle devam etti:
“17 yıldır başarı ve istikrarın değişmeyen adresi Diyanet-Sen’e her alanda büyük görevler düşmektedir. Din görevlileri olarak bütün zorlu durumlarda yüklendiğimiz toplum önderliği rolümüzü misyonumuzu bu milletin yeniden dirilişinde de en önde hizmet ederek gösterdik göstermeye devam edelim. Biz kavganın, karmaşanın, kaosun ve karanlığın değil demokrasinin, saygının, sevginin, huzurun ve aydınlığın taraftarıyız. Çünkü biz doğru kimden gelirse gelsin yanında, yanlış kimden gelirse gelsin karşısındayız.   Hakkın ve haklının temsilcisi olan Diyanet-Sen ilkeli sendikal anlayışıyla bu milletin yeniden dirilişinde hizmet etmeye devam edecektir.”
Mehmet ÖZCAN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.