• SUR YAPIIIIIII
SPOR Haber Girişi : 31 Ekim 2023 16:01

Antalyaspor enerjisi güneşten sağlanacak

Antalyaspor enerjisi güneşten sağlanacak

Bitexen Antalyaspor ile Lineer Solar Enerji A.Ş. arasında, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde kurulacak olan çatı güneş enerjisi sistemleri ile ilgili imza töreni düzenledi. Törene Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ile aynı zamanda Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi olan Lineer Solar Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürcü katıldı.

YENİ YÖNETİMİN İLK İCRAATI

Başkan Sinan Boztepe, güneş enerjisi sistemiyle ilgili kulüpte 2015 yılından bu yana çalışmalar yapıldığını belirterek, kendi dönemlerindeki ilk isteğinin Aziz Çetin döneminde startı verilen bu projeyi imzalamak olduğunu ifade etti. Başkan Boztepe, Lineer Solar Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürcü, Antalyaspor Proje Müdürü Burcu Zaman ve emeği geçen herkese teşekkür ederken maliyetinin çok altında bir proje ile üretim yapılacağını dile getirdi.

30 YIL ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Lineer Solar Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürcü ise projenin Antalya'ya ve Antalyaspor’a hayırlı olmasını dileyerek, “Sürdürülebilir yarınlar için yenilenebilir alanda atılımların çoğaldığı bir dönemde böyle bir projeyi hayata geçirmek bizim için onur verici. Antalyaspor'umuzun tesislerindeki 10 çatıya kuracağımız güneş enerji sistemi, 30 yıl kulübümüzün tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak. Güneş panellerinin kurulumunu ocak ayında tamamlayarak şubat ayında elektrik üretmeyi hedefliyoruz" dedi.

2.5 YILDA AMORTİ EDECEK

Antalyaspor'un yıllık enerji ihtiyacının tamamının güneş enerji sistemlerinden karşılanacağı bilgisini de veren Gürcü, “Yaptığımız anlaşma herhangi bir ticari kar amacı gütmeyen, tamamen Antalyaspor'umuzun faydasına bir anlaşma oldu. Dünyanın en büyük ve son teknolojisi Lineer Solar marka 670 Watt güçteki panellerle kurulacak tesis toplamda 1007 kW gücünde olacak. Normalde enerji yatırımları maliyetini ortalama 4 yılda çıkarırken kulübümüzün amortisman süreci 2,5 yıl olacak. Proje tamamlandığında Antalyaspor'umuzun artık elektrik faturası gibi bir derdi olmayacak” diye konuştu.