ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 05 Şubat 2024 11:42

Antalyalılara sabah namazı çağrısı

Antalyalılara sabah namazı çağrısı

Antalya Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, Kültür Memur-Sen ailesi olarak, 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin yıldönümünde, birlik ve dayanışma içinde olmak amacıyla bir çağrıda bulundu.

Esmeray, “Saat 04.17'de 7.7 ve saatler 13.24'ü gösterdiğinde yaşanan depremlerle sarsılan 11 ildeki 124 ilçe ve 6.929 köy, mahalle ve belde olarak büyük acılar yaşadık. Bu sebeple, tüm Türkiye'yi ve Antalya halkını, 81 ilde gerçekleştirilecek olan Sabah Namazı Buluşması'na katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Esmeray, "Bu buluşma, şehitlerimize ve Filistin'deki kardeşlerimize dua etmek, birlik ve beraberlik içinde olmak adına anlamlı bir fırsat sunmaktadır. Antalya Kültür Memur-Sen olarak, yaşanan depremlerde gönülleri yıkılan, umutları kaybolan kardeşlerimize kucak açmaya ve yardıma devam edeceğimizi belirtmek isteriz. Asrın birlikteliğini gerçekleştirecek, insanlığa örnek olacak bir birliktelik, bütünlük ve kardeşlik örneği sergiledik" ifadelerini kullandı.

Esat Esmeray, ayrıca  Miraç Gecesi olduğunun da altını çizerken "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın mahzun olduğu, Kudüs'ün işgal altında olduğu ve Gazze'de soykırım uygulandığı vurgulanmıştır. Türk ve İslam dünyasına seslenilerek, Gazze'de açlıkla mücadele edenlere destek olma çağrısı yapıyoruz" dedi.

Antalya Kültür Memur-Sen Ailesi olarak, Salı günü Sabah Namazı Buluşması'na tüm Antalya halkını davet ettiklerini dile getirdi. Buluşma, Muratpaşa-Yivli Minare Camii'nde gerçekleşecek olup, şehitlerimize ve Filistin'deki kardeşlerimize dualarla destek olunacak.

 Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, birlikte dua etmek ve yardımlaşmak adına tüm halkı buluşmaya katılmaya davet etti.

Haber: Murat Şükrü SEYİRCİ