• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mayıs 2024 10:09

Antalya üretecek, Türkiye kazanacak

Antalya üretecek, Türkiye kazanacak

50 Binin üzerinde ziyaretçi beklenen Hasyurt Tarım Fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan fuar 8-10 Mayıs tarihlerinde 27'nci kez kapılarını açıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Toplantıya; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Özen ve Kumluca Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Özçetinkaya katıldı.

Antalya'nın bitkisel üretim değerleri ile 1. sırada yer aldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 217 bin 326 kayıtlı çiftçi ile Antalya'nın Türkiye'nin gıda deposu ve tarım başkenti olduğunu kaydetti.

27. KEZ KAPILARINI AÇIYOR

Başkan Böcek, Hasyurt Tarım Fuarı’nın 2014 yılında 24’üncü kez düzenlenmesinin ardından, 7 yıl gerçekleştirilmediğini, 25’incisinin 2022’de yapıldığını aktardı. Böcek, “Geçen yıl 26’ncısını, şimdi de 8-10 mayıs tarihleri arasında 27’ncisini Antalya Büyükşehir Belediyemizin himayesinde Finike Belediyesi, Antalya Tarım Konseyi, Kumluca Ticaret Ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret Borsası iş birliğiyle düzenliyoruz. Tüm paydaşlarımızla beraber tarım sektörünü Finike’de tekrar bir araya getireceğiz" dedi.

MARKA DEĞERİ PEKİŞTİRİLİYOR

Hasyurt Tarım Fuarı'nın her geçen gün geliştirildiğini ve marka değerinin pekiştirildiğini dile getiren Muhittin Böcek, "Tarımın başkenti Antalya’mızda, Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2019 yılından bu güne kadar, yerelden kalkınma projelerimiz ile çiftçinin, üreticinin her daim yanında olduk. Kapalı devre sulama sistemleri, ekipman destekleri, tohum fide fidan destekleri, sulama kooperatiflerine enerji desteği, akıllı tarım uygulamaları gibi birçok projemizle Türkiye’deki belediyelere öncü olduk. Planlı ve sürdürülebilir bir tarım için Antalya’mızın 19 ilçesinde üreticimizle, çiftçimizle işbirliği içerisinde çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Tarım sektöründeki paydaşların bir araya geldiği, tarımın kalkınmasına ivme kazandıran fuarlarımızdan biri olan Türkiye’nin ilk tarım fuarı Hasyurt Tarım Fuarı’na da bu nedenle önem veriyoruz" ifadelerine yer verdi.

50 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Başkan Böcek, "Geçtiğimiz yıl Hasyurt Tarım Fuarı’mızda 87 firma yer almış ve 24 bin 352 ziyaretçi katılım sağlamıştı. Bu yıl ise 100 civarında firmanın katılımı ile 50 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz." dedi.

FİNİKE PORTAKALI VURGUSU

Finike belediye Başkanı Musatfa Geyikci ise Finike portakalının bu sene dalında kaldığını ve gerekli değeri görmediğini aktardı. 

Başkan Geyikci, "Bu sene çok değerli portakalımız hak ettiği karşılığı alamamış ve ne yazık ki dalında kalmıştır. Bu fuarda en önemli amaçlarımızdan biri de Finike Portakalımızın hak ettiği karşılığı bulmasını sağlamaktır. Bunun için fuarımızda üreticilerimizi yeni teknolojilerle buluşturarak Finike Portakalımızı katma değerli bir ürüne dönüşmesini sağlamak istiyoruz. Hasyurt Tarım Fuarı bu anlamda ülkemizin dört bir yanından bu fuara katılan katılımcıların yanı sıra bölgemizdeki üreticiler için de çok önemli bir görevi üstlenmiş durumdadır" açıklamasında bulundu.

KATMA DEĞER AÇISINDAN ÖNEMLİ

8-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Hasyurt Tarım Fuarı'na tüm Antalyalıları davet eden Başkan Geyikci, "Bölgemizdeki ürün kalitesinin daha da artması daha çok sofraya ulaşmak için bizler de üreticilerimize her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Hem büyükşehrimizle birlikte hem de kendi çalışmalarımızla özellikle bölgemizin ürün kalitesini artırmak, katma değerli hale getirmek istiyoruz. Bu fuar da bunun için çok önemli. Tarım sektöründeki yeniliklerin görülmesi, yeni fikirlerin ve işbirliklerinin ortaya çıkması, yeni pazarlar bulunması açısından Hasyurt Tarım Fuarı sektörün bütün paydaşlarına büyük katkı sunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Antalya Ticanet Borsası Başkanı Ali Çandır ise fuarın, tarım sektöründe her alandan katılımcıya geniş bir yelpazede ürün ve hizmetleri sergileme imkânı sunacağını kaydedetti. 

 

Başkan Çandır açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hasyurt Tarım Fuarı, tarım sektöründe iş birliklerini artırmak, yeni iş fırsatları oluşturmak ve sektördeki yenilikleri desteklemek için önemli bir fırsat sunmaktadır. Yeni çeşitler, gübreler, sulama sistemleri ile makine ve ekipmanlar sergilenecek, alışveriş gerçekleşecek. Bu yıl 27. kez düzenlenecek olan Hasyurt Tarım Fuarı, Antalya’mızın dört bir yanından tarım sektöründeki profesyonelleri, çiftçileri, akademisyenleri ve sektörle ilgili diğer paydaşları bir araya getirerek önemli bir platform sağlayacak. Sektördeki yenilikleri, teknolojik gelişmeleri ve en son tarım uygulamaların tanıtılmasının amaçlandığı Fuar, bitki beslemeden gübreye, zirai ilaçtan tohuma ve fideye, sera plastiğinden mekanizasyona kadar tarım sektöründe her alanından katılımcıya geniş bir yelpazede ürün ve hizmetleri sergileme imkânı sunacak. Hasyurt Tarım Fuarı, aynı zamanda tarımın sürdürülebilirliği, verimliliği ve modernizasyonu konularında da önemli bir platform olma özelliği taşımaktadır. Ziyaretçiler ve katılımcılar, fuar boyunca düzenlenecek olan panellerle sektördeki güncel konular hakkında bilgi edinecek ve deneyimlerini paylaşacaklar. Hasyurt Tarım Fuarı, tarım sektöründe iş birliklerini artırmak, yeni iş fırsatları yaratmak ve sektördeki yenilikleri desteklemek için önemli bir fırsat sunmaktadır. Yeni çeşitler, gübreler, sulama sistemleri ile makine ve ekipmanlar sergilenecek, alışveriş gerçekleşecek. Fuarın çiftçilerimize daha fazla yol göstermesini diliyor, katılımcılar açısından daha bereketli geçmesini diliyorum."

Haber: Yalçın KÜÇÜK