GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ocak 2024 11:25

Antalya tadım ustalarının lezzet buluşması

Antalya tadım ustalarının lezzet buluşması

Mutfak sanatları ve yemek kültürünün gelişmesi, iyi yemeğin korunması ve sofra zevklerinin yaşatılması amacıyla 1950 yılında Paris’te kurularak dünyaya yayılan uluslararası gastronomi kulübü Chaine Des Rotisseurs’un Antalya üyeleri Miracle Resort Hotel’de düzenlenen 2024’ün ilk Gala yemeğinde buluştu.

Gastronomi sanatı ve sunumunun gelişmesini amaçlayan derneğin Antalya yöneticileri, üyeleri ve misafirlerinin katıldığı Gala yemeği öncesi verilen kokteylin ardından tadım ustası gurmeler, otelin deneyimli şeflerinin önderliğinde hazırlanan özel menüde yer alan lezzetli yemek ve bu yemeklerle eşleştirilen şarapların tadına baktı.

Miracle Resort Hotel Executive Chef Bekir Atalay, Sous Chef’ler Ahmet Yılmaz, Azizhan Bayık, Serkan Ayan tarafından tasarlanıp hazırlanan Şefin Tadımlıkları, Tarator Soslu Karides, İlikli Yanak Suyu Çorbası, Mezopotamya Kiteli, Çilek Sorbe, Dana Pöç ve Güzel Tatlar Kombinasyonu adlı menüde yer alan lezzetli yemekler tadım ustalarından tam not aldı.

Chaine des Rotisseurs Antalya Başkanı M. Nihat Tümkaya, Miracle Resort Hotels Genel Direktörü Ahmet İllez’e ev sahipliği ve gastronomi sanatına katkıları nedeniyle teşekkür etti.

M. Nihat Tümkaya, geceye katkılarından dolayı Miracle Resort Hotel MICE Satış Müdür Yardımcısı Rezzan Yağmur, Yiyecek ve İçecek Satış Müdürü İsmail Sağlam, Restaurant Müdürü Özgür Çelik, servis ve mutfak ekibine Chaine des Rotisseurs Antalya Yönetim Kurulu adına teşekkür ederek derneğin plaketlerini sundu.