• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 19 Mart 2023 13:52

Antalya’nın evladı Antalya için yola çıkıyor.

Antalya’nın evladı Antalya için yola çıkıyor.
14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde aday adayları başvuruları tüm hızıyla devam ederken, Antalya’da dikkat çeken Antalyalı bir isim Havva Batu Dümen, AK Parti’den aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde aday adayları başvuruları tüm hızıyla devam ederken, Antalya’da dikkat çeken Antalyalı bir isim Havva Batu Dümen, AK Parti’den aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

İki aydan daha az bir süre kalan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için aday adayları kayıtlarını yaptırmaya devam ediyor. Akademik başarılarının yanı sıra Antalyalı olması ile dikkat çeken Havva Batu Dümen de AK Parti Antalya Milletvekili adayı olabilmek için İl Başkanlığında aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. Antalya’nın en köklü ailelerinden birinin mensubu olan 1976 Antalya doğumlu Havva Batu Dümen, Antalya dair sorunları iyi bildiğini, buna dair çözüm önerileri ile Antalya’yı mecliste en layığı ile temsil etmeyi istediğini söyledi

ANTALYA’NIN EVLADIYIM!
Çocukluğu, gençliği, iş hayatı ile Antalya’ya karşı duyduğu aşkı dile getiren Havva Batu Dümen, dünyanın sayılı kentleri arasında olan Antalya’ya karşı her bireyin borcu olduğunu, kendisi adına bu borcu ise hizmet ederek ödemek istediğini söyledi. Antalyalılar ve Antalya’da yaşayanlar ile her defasında sık sık bir araya gelip istek ve önerilerini dinleyen Dümen, akademik birikimlerinin yanı sıra bu güne kadar ki tecrübelerini de AK Parti sıralarında hizmete dönüştürmek istediğini aktardı.

ADAY ADAYLIĞINA BAŞVURDU
Antalya’nın AK Parti döneminde aldığı hizmeti ve şu anki aldığı hizmeti en iyi vatandaşların kıyasladığına dikkat çeken Dümen, ‘şehrimiz hızla büyüyor ve hizmet bekliyor. Hizmeti ise kendini kanıtlamış, Antalya’ya vizyon projeler kazanmış AK Parti kadroları verdi ve bundan sonra da vermeye devam edecektir. Ben de Antalya’nın bir evladı olarak Antalya’daki eksikleri, olması gerekenleri, halkımızın taleplerini sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, teşkilatlarımıza ileterek çözümü noktasında gereken en üst gayreti göstererek Antalyamıza hizmet etmek için AK Parti Milletvekilliği aday adaylık başvurumu gerçekleştirdim’ dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN AK PARTİ
Aday adaylığı, siyasi hedefleri ve neden AK Parti sorusunı da yanıtlayan AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Havva Batu Dümen, Türkiye’nin 2023 vizyonu ile hedeflediği noktadan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinden bahsetti, dış politikada yürüttüğü amansız mücadeleyi özetledi. ‘Ülkemize çağ atlatan bir liderin ve çağ atlatan bir partinin mensubu olmaktan duyduğum gurur ile başvurumu yaptım’ diyen Dümen, ‘Tartışmasız liderliği ve ülke sevdası ile Türkiye’yi 2002’den bu yana tüm zorluklara rağmen dünyanın sayılı ülkeleri arasına sokan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile aynı yolu yürümekten büyük onur duyuyorum. Dış politikada verdiği mücadele, ülke içinde getirdiği yenilikler ve milli – yerli yatırımlar ile halkımızın refahını artırdı, gelecek ile ilgili hayallerini sürekli yeşertti. Yaşanan pandemi, sınırımızdaki savaşlar, büyümemizi ve millileşmemizi istemeyen batılı ülkeler, dünyada yaşanan ekonomik daralma, ardından ülkemizi saran doğal afetler karşısında verdiğimiz üstün mücadele ise devletimizin ve milletimizin büyüklüğünü gösterdi. Bu büyük mücadeleye katkı koymak, ülkeme ve milletimize hizmet etmek, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Yüzyılı için ben de ter dökmek, bu kutlu mücadele de ben de elimi taşın altına koymak istiyorum, bu nedenle de aday adayı olmaya karar verdim’ dedi. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerin ülke geleceği için hayati önem taşıdığının altını çizen Dümen, vatandaşlardan sandığa giderek 2023 hedeflerini daha da kararlılıkla gerçekleştirmesi için Cumhur İttifakı’na desteklerini istedi.

ÖZGEÇMİŞ:
Havva BATU DÜMEN 1976 yılında Antalya’da dünyaya geldi. İlkokulunu Antalya’da, ortaöğrenimini İstanbul Kartal İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Üniversite hayatına Türkiye’deki başörtü ve kat sayı probleminden dolayı 1998 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde başladı. Eğitimine 2. sınıfta bölüm birincisi olarak devam ederken 28 Şubat süreci nedeniyle Greenwich Üniversitesine (GUIC), mecburi yatay geçiş yaptı.

2001-2004 yılları arasında Greenwich Üniversitesi  Ekonomi ve Uluslararası Gelişim Çalışmaları bölümünü birincilikle bitirdi ve altın madalya sahibi oldu. 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümden denkliğini aldı ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi 4 yıllık İlahiyat Fakültesi İlitam’ı bitirdi. 2018-2023 yılları arasında Polis Akademisi Uluslararası Güvenlik alanında İngilizce olarak yüksek lisansını tamamladı. Halen aynı bölümde doktora öğrencisi olarak akademik hayatına devam etmektedir.

Havva BATU DÜMEN, iş hayatına özel sektörde üretim müdürü olarak başladı. Daha sonra Ak Parti Antalya İl Başkanı Özel kalemi ve TÜRGEV Antalya Dilşad Hatun Kız Öğrenci Yurdu müdürlüğü gibi farklı pozisyonlarda çalıştı. 2015 yılından bugüne T.C Cumhurbaşkanlığı Başdanışman Özel Kalemi olarak görev yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.