• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ocak 2024 12:57

Antalya Düşünce Platformundan CRI Türkiye Kış Bisiklet Yarışlarına destek

Antalya Düşünce Platformundan CRI Türkiye Kış Bisiklet Yarışlarına destek

Türkiye Bisiklet Turizmi Derneği tarafından düzenlenen CRI Türkiye Kış Bisiklet Yarışları Serisi'nin ilki Aspendos'ta başladı.

Serik ilçesi Belkıs Mahallesi'ndeki tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'ndan start alan yarışa yerli ve yabancı 13 takımdan 158 sporcu katıldı. Yarış öncesi sporcular Aspendos Antik Tiyatrosu'nda isimlerinin yazılı olduğu panoya imza attı. Yarışın startını Antalya Valisi Hulusi Şahin verdi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, bu sezon 3 bin 500'den fazla bisiklet sporcusunun Antalya'da kamp yaptığını anlattı. Antalya'nın futbolda kamp merkezine dönüştüğünü anlatan Vali Şahin, "Son zamanlarda golf turizmi de önem kazandı. Şimdi de bisikleti ekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun başlangıcı burada oldu. Profesyonel, amatör organizasyonları Antalya'da yapıyoruz. Uluslararası organizasyonda bir aradayız. Genel yarışmaya puan veren turnuva. Antalya turizmini 12 aya yayabilmek için organizasyonları devam ettireceğiz. Antalya turizmin merkezi olduğu gibi spor turizminin de merkezi olmaya devam edecek" diye konuştu.

Antalya düşünce platformu başkanı Halil Güvenbaş, bu özel organizasyonda standımız ile yerimizi aldık. Antalya protokolü başta olmak üzere çeşitli turizm örgütleri, bisiklet dernekleri ve vatandaşlar ile Antalya’mızın tanıtımı noktasında etkileşimde bulunmayı ve destek olmayı her zaman arzuluyoruz dedi.

Başkan Güvenbaş, Etkinliğe Antalya Düşünce Platformu üyeleri ve misafirlerimiz katıldılar. Etkinlik sonrası rehber eşliğinde Aspendos Antik Kenti gezisi düzenlendi dedi.