• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 28 Eylül 2023 14:08

Altın Portakal’da sansür tartışması

Altın Portakal’da sansür tartışması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal Film Festivali’nde sansür uygulandığına dair çıkan iddialara yazılı bir açıklama yaparak yanıt verdi. Başkan Böcek, festivalin özgürlüğü ve bağımsızlığına vurgu yaparak, gelecekte de bu ilkeleri korumaya devam edeceklerini belirtti.

Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türkiye’nin en köklü ve saygın sinema etkinliklerinden biri olarak bilinirken, son dönemlerde festivalde sansür iddiaları gündemi sallamıştı. Bu iddialara cevap veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin özgürlük ve bağımsızlık ilkelerine olan bağlılığını vurguladı.

Başkan Böcek, açıklamasında şunları söyledi: “Antalya Altın Portakal Film Festivali, tarihin en zorlu dönemlerinde var olmuş ve filmlerin sınırları aşan tüm duygularına ev sahipliği yapmıştır. İnsanlığın tarih boyunca yanında ve karşısında olduğu ne varsa, sanatla dile getirilmiş olmasına özgürlük olarak bakmıştır.”

Başkan Böcek, geçtiğimiz dört yıl boyunca festivalin seçici kurullarına, jürilere, filmlerin içeriğine ve kazananlarına müdahil olmadıklarını ve bundan sonra da olmayacaklarını vurguladı. Ayrıca, ulusal yarışma kategorisinin, festivali özüne döndürme inancıyla geri getirildiğini ve bu kararın sansüre karşı bir duruşun göstergesi olduğunu belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, “Ulusal ve uluslararası faaliyetlerimizle; Antalya’mıza ve sinemaseverlere verdiğimiz sözü tutarak, çalıştığımız her alanda olduğu gibi sinema emekçilerinin gayretlerine daima destek olacağız” dedi. Cumhuriyet’in 100. yılını ve Festival’in 60. yılını kutlarken, Altın Portakal Film Festivali’ni daha ileriye taşımak için azim ve kararlılıkla çalışacaklarını belirtti.

Bu açıklama, Altın Portakal Film Festivali’nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü koruma konusundaki kararlılığını vurgularken, sansür iddialarının üzerindeki tartışmaları daha da derinleştirebilir.

Haber: Yalçın KÜÇÜK