• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 03 Ekim 2022 17:20

Alman Bakan'dan itiraf gibi açıklama

Alman Bakan'dan itiraf gibi açıklama
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulayan Avrupa ülkeleri enerji krizi ve artan maliyetlerle başa çıkmaya çalışıyor. Özellikle Almanya ciddi bir doğak gaz krizi ile karşı karşıya kalırken, Almanya Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck'ten

 

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulayan Avrupaülkeleri enerji krizi ve artan maliyetlerle başa çıkmaya çalışıyor. Özellikle Almanya ciddi bir doğak gaz krizi ile karşı karşıya kalırken, Almanya Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck'ten ise itiraf gibi bir açıklama geldi. Habeck, doğal gazlarının tamamen bitebileceğini söyleyerek bunun için yeni bir kampanya başlattıklarını dile getirdi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulayan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya'nın doğal gaz vanalarını kapatması sebebiyle kara kışa karşı endişeli bir bekleyiş sürdürüyor.

Enerji krizinden en çok etkilenen ülke ise Almanya oldu. Kara kışa hazırlanan Almanya aylar öncesinden özellikle Almanya için alternatiflerini araştırmaya başladı. Almanya Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck'ten ise itiraf gibi bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama Habeck, Alman hükümetinin artan enerji maliyetleri konusunda Alman halkına yardımcı olan için yeni bir fiyat indirimi başlatıldığını, ancak kış öncesinde Almanya'nın doğal gaz tüketimini azaltmaya çağırdı.

Çünkü Habeck'e göre ülkenin gazı bitebilir. Yeni fiyat indirim politikasına göre, Almanların daha az gaz kullanması amaçlanacak ve kıtlık senrayosunu daha az olası kılmak için düzenli tüketimin yüzde 80'ine müdahale edilecek.

Almaya'nın kış öncesinde 'oldukça gergin bir durum' ile karşı karşıya olduğunun altını çizen Habeck, "Eğer tasarruf etmezsek kışın yeterli gaza sahip olmama riskimiz çok fazla" sözlerine yer verdi.