• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 26 Aralık 2022 10:13

“Allah bir daha böyle bir keder dert vermesin”

 “Allah bir daha böyle bir keder dert vermesin”
Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı’nca tertiplenen toplantıya katılmak üzere Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş Antalya’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı’nca tertiplenen toplantıya katılmak üzere Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş Antalya’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

 

Antalya Kumluca’da yaşanan sel felaketinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köseoğlu ile telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileterek; “Sizlere ve bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sizin vasıtanızla Kumluca halkımıza da iletin. Allah bir daha böyle bir keder dert vermesin” dedi.

 

Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı’nca tertiplenen toplantıya katılmak üzere Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Antalya’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Güneş, sel felaketi yaşanan Kumluca bölgesine Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Kumluca İlçe Başkanı Ergün Eren, Finike İlçe Başkanı Selçuk Okur ve Demre İlçe Başkanı Nuri Tural ile birlikte Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köseoğlu’nu ziyaret etti. Güneş, burada yaşanan gelişmeler ve son durumla alakalı brifing aldı. Ve ziyaret esnasında Genel Başkan Temel KaramollaoğluAntalya Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köseoğlu ile telefonda görüşerek yaşanan sel felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Yaşanan sel olayından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Genel Başkanımız Karamollaoğlu, “Sizlere ve bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sizin vasıtanızla Kumluca halkımıza da iletin. Allah bir daha böyle bir keder dert vermesin. Maalesef son zamanlarda bu afetler, ani yoğun yağışlar arttı. Bazı yerlerde deprem meydana geliyor maalesef. Bir hengâmenin içine girdik. Allah yardımcımız olsun. Oradaki bütün kardeşlerimize selamlarımı, sevgilerimi, saygılarımı lütfen benim adıma iletin. Takdiri ilahi. Bu konularda gelmeden önce bilgimiz olursa gerekli tedbiri alırız. Ama felaket geldikten sonra da hemen yaraları sarmak, özellikle çok zarar görenlerin zararlarını telafi edebilmek için hem devlet hem de belediyeler olarak çok büyük bir gayretin içerisine girmek mecburiyetindeyiz. Allah yardımcınız olsun. Tabi burada size çok büyük rol düşüyor. Belediye başkanı olarak. Çünkü kendi seçtikleri, kendilerine en yakın yetkili makam sizsiz. Bu temasları siz kuruyorsunuz. Allah sizlere çiftimize de yardım etsin. İnşallah bunların hepsi zaman içinde telafi edilir. Öyle ümit ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köseoğlu, geçmiş olsun dileklerini tüm Kumluca halkı adına kabul ettiğini belirterek “Sayın genel başkanım Kumluca Antalya’da seracılıkta en önemli yerlerden birisi. Burada genel başkan yardımcımız, il ve ilçe başkanlarımız, yöneticilerimizle birlikte gezdik, durum değerlendirmesi yaptık. Bugüne kadar hiç yaşanmamış bir felaketle karşı karşıya kaldı Kumluca’mız. Bununla ilgili de çalışmalarımızı devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla, büyükşehir belediyemizin de destekleriyle koordine ediyoruz. Allah’a çok şükür can kaybımız olmadı. Bu tehlikeyi saatler kala gördük, anons sistemiyle halkımızı uyardık. Ama neticesinde çok büyük maddi zararlar oldu. Can sağlığı oldukça hepsiyle mücadele eder yerine koyarız” şeklinde konuştu.

 

SON 60 YILIN EN YOĞUN YAĞIŞI

Yaşanan sel felaketi hakkında bilgi veren Köseoğlu, şunları söyledi:

“Akdeniz’den gelen yoğun bir hava vardı. 60 yıldır böyle bir olay olmadı. Bakanımızda açıklamada bulundu metrekareye 200 ile 800 kilogram arasında yer yer yağış düştü. Bizim Kumluca’mız verimli bir ova. Bizim hemen yan tarafımızda Kumluca sınırlarında yaylalarımız var. Aşırı yağışlar nedeniyle 60 yıllık köprülerin 5-6 katı büyüklüğünde sel geldi. 10 köprü yıkıldı. Tamamen ovanın sular altında kalmasına neden oldu. Yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz.”

 

Günler öncesinde dualar eşliğinde Kumluca’da sebze sezonun açılışını yaptıklarını hatırlatan Köseoğlu, “Bu yıl bereketli olur diye dualar eşliğinde sezon açılışını gerçekleştirdik. Büyük bir heyecan vardı içimizde. Bereketli olacak diye. Ama Allah’tan bir sel felaketi geldi. Karşısında duramadık” dedi.

 

Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş de beraberindeki heyet ile birlikte sel felaketinden zarar gören vatandaşlar ve çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Zarar gören seralarda incelemelerde bulunan Güneş, daha sonra AFAD Koordinasyon Merkezi’ne giderek yetkililerden bilgi aldı. Güneş, Antalya programı kapsamında Anadolu Gençlik Derneğini (AGD) de ziyaret etti.

Antalya AGD Başkanı Hakan Ülken ve dernek üyesi gençlerle hasbihal eden Güneş, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Kumluca ve Fenike ilçelerinde sel felaketi yaşanmış ve özellikle birçok sera ve tarım arazisinde büyük çaplı maddi hasar meydana gelmişti.