• SUR YAPIIIIIII
SPOR Haber Girişi : 23 Mayıs 2023 13:56

Ali Yılmaz'dan Antalyaspor Bombaları

Ali Yılmaz'dan Antalyaspor Bombaları

Öztürkler Antalyaspor’u yetersiz, sadece KENİLERİNİ DÜŞÜNEN  atanan başkanlara teslim edilmesine seyirci kalarak hatta kimi zaman destekleyerek yanlış yapmışlardır

 

Antalyaspor’a çok büyük katkıları olan Öztürk ailesi de en az bizler kadar kendileri de bu süreçten ve borçtan sorumludur. Son ayrıldıkları dönemde ATSO’da yaptığım konuşmada, Öztürk ailesinin Antalyaspor için bir fırsat olduğunu söylemiştim ve kaybedilmemesi gerektiğini dile getirmiştim. Sözlerimin arkasındayım.

 

Öztürk ailesinin ardından Antalyaspor’a Mustafa Yılmaz ve Aziz Çetin adeta atama ile görev yaptılar. Öztürk ailesi Antalyaspor tarihinin tüm geçmiş borcu olan 60-70 milyon euroyu üstlendi, nerdeyse borcu sıfırladı. Ayrıldıktan 2 yıl sonra ağırlıklı olarak Aziz Çetin döneminde olmak üzere Antalyaspor’un 30 milyon euro borçlandığı ve tüm gelir kaynaklarının tükendiği, bizzat yeni başkan Sabri Gülel tarafından açıklandı.

 

Antalyaspor için her ay yaklaşık 1 milyon euro kendilerinden önceki dönemin borcunu ödeyen Öztürk Ailesi’nin kendilerinden sonraki dönemde yapılan yanlışları görmelerine rağmen müdahale etmemeleri, göz yummaları kabul edilemez. Geçmiş borçlarını ödeyerek kulübün yaşamasını sağlayan Öztürk ailesi, Antalyaspor’un 2 yılda büyük bir borç batağına düşüyor olmasına seyirci kalmamalıydı. Hatta Bodrumspor tercihi yerine Antalyaspor ile Sedat Karabük önderliğinde yetiştirici kulüp misyonu ile görevlerine devam etmeliydiler.

 

Antalyaspor’da ekonomik gelir getirecek oyuncular yer alıyor. Bu oyuncuların satışından sonra geriye kalan borcu da Öztürk ailesi üstlenmeli ve 2 yıl önce yapmaları gereken yetiştirici kulüp misyonu ile Antalyaspor’u tekrar yönetmelidirler. Antalyaspor’un yaşaması için bu ve benzeri anlayış şart.

 

 

SON SÖZ

Sabri Gülel'i severim, menfaatsiz kulübü yönetecektir ancak  sorunlarının çözümü de artık kendisinde.  Kulübün muhasebe finans işlemlerinin kontrolu artık Sabri Gülel’de. Ulaştırma, deplasman, konaklama gibi bir çok alanda akıl dışı, mantık dışı giderler tespit edildiğini bilgisi geldi bana. Sabri Gülel tüm tespitlerini şeffaf şekilde her şeyi açıklasın, geri adım atmasın. Herkes bilmeli, kapalı kapılar ardından konuşulmasın bu konular. 

 

Öztürk ailesi sonrasında Antalyaspor’a atanmış başkanlar görev aldı.

Bu başkanların kulübe katkısı ne oldu? 

Antalyaspor başkanı ünvanını elde ettiler ama karşılığında ne verdiler?

Kaç para karşılıksız para koymuşlar?

Başkan olmasının karşılığı 30 milyon euro borç mu?

 

Anlaşılan atanan başkanlar ve ekibi ayaklarının yorgana göre uzatmadılar ve Antalyaspor’un uçan kuşa borcu olacak konuma sadece 1.5 yılda getirdiler.  Kendi şirketlerini böyle yönetmeyecek insanlar neden Antalyaspor’u böyle yönetti! Hadji Wright satılsa bile borç kapanmayacak yazık, çok yazık!

 

Şafak Öztürk dönemi sonrasında Antalyaspor A.Ş ve dernekte başkanlık ve yöneticilik yapan kişilerin kamudan kazandıkları ihaleler, rantlar varsa araştırılsın?

Antalyaspor kimliği ve gücü ile neler yapıldı, elde ettikleri tapu, kazanımlar vb neler ?

Antalyaspor’a kazandırmak yerine, kendi şahsi çıkarları için mi çalıştılar bakılsın?

 

Dernek, vakıf, A.Ş başkanlarını göreve çağırıyorum! Antalyaspor’u borca batıranlar, rant elde ettikleri iddia edilenler, ellerini kollarını sallaya sallaya gitmesinler! Sadece A.Ş denetlenmesin artık ciddi gelirleri olarak Dernek’te denetlesin!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.