• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 13 Eylül 2022 12:58

Akşener'den çok konuşulacak 'İmralı' iddiası!

Akşener'den çok konuşulacak 'İmralı' iddiası!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akşener, 'Seçmenin umudunu yükselttik. Biz kendi içimizde tartışacağız' diyerek adaylık tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 9 ay gibi bir süre kalırken 6'lı masanın adayının kim olacağı gündemdeki yerini koruyor. Konuyla ilgili son günlerde muhalefet cephesinden art arda yapılan açıklamalar 'Aday konusunda sorun mu var?' sorusunu akıllara getirirken, 'çoklu aday' seçeneğinin masada olduğu iddia edildi. Bu sabah katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, adaylık konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

 "SAHADAKİ DURUM BELİRLEYECEK. TARTIŞACAĞIZ"

Son kararı 6'lı masayı oluşturan liderlerin vereceğini belirten Akşener "Sayın Kılıçdaroğlu, adayı altılı masanın belirleyeceğini söylemişti. Altılı masayı oluşturan liderlerin kararını seçmenler ve sahadaki durum belirleyecek. Tartışacağız. Biz Cumhur ittifakı gibi değiliz. Orası bir akıl platformu." diye konuştu.

 ADAY OLMAMA KARARINDAN VAZGEÇECEK Mİ?

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruya da yanıt veren Akşener "Ben bir sene önce Cumhurbaşkanlığa aday olmayacağımı başbakan olacağımı belirttim. CHP ile yerel seçimlere birlikte girme fikri İYİ Parti'den geldi. Bu durum seçmenin umudunu yükseltti. Parlamenter sisteme geçişin bu masa tarafından yapılacağını düşünüyorum. Tek adayla gidilmenin seçimi kazanmak için avantaj olacağını düşünüyorum." dedi.

 "SÖZÜNDE DURACAK BİR ADAY"

Kazanacak bir aday belirleyeceklerini belirten İYİ Parti lideri, "Kazanacak bir aday ve parlamenter sisteme geçilmesi konusunda irade koyacak bir aday... O sözde duracak bir aday olacak. 13. Cumhurbaşkanı altılı masadan çıkacak." ifadelerini kullandı.

 TUNÇ SOYER'İN TARTIŞMA YARATAN SÖZLERİ

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül'deki konuşmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akşener "Atatürk'ün sözlerini hüküm cümlesi olarak kurduğu için bu dönemde bizim yarattığımız atmosferi bozuyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

 ÇOK KONUŞULACAK İMRALI İDDİASI: "DUYUMUM VAR"

Sözlerinin devamında çok konuşulacak 'İmralı' iddiasından bahseden Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenerek "Sayın Bahçeli'ye tavsiyem bizlerle uğraşmak yerine aldığımız bazı duyumlar var, iktidar partisinin İmralı ile görüşme trafiğini başlattığına dair. İktidar ile İmralı'nın görüştüğüne dair bir duyum var. Bahçeli'nin yarın önüne küt diye bir mektup düşer. 31 Mart İstanbul seçimlerinin ikinci turunda olduğu gibi. Ondan sonra bunu nasıl güzelleyeceğim diye zora düşülür. Ortağına dikkat etmesinde fayda var." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.