• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 05 Aralık 2022 13:42

Akaryakıtçılar Büyükşehir’e sitemli

Akaryakıtçılar  Büyükşehir’e sitemli
Antalya Akaryakıt Satıcıları Derneği Başkanı Ali Yılmaz, akaryakıt istasyonlarının Gayri Sıhhi Müessese (GSM) ruhsatı alma konusunda, büyükşehirden kaynaklı zorluk çektiklerini söyledi.

Antalya Akaryakıt Satıcıları Derneği Başkanı Ali Yılmaz, akaryakıt istasyonlarının Gayri Sıhhi Müessese (GSM) ruhsatı alma konusunda, büyükşehirden kaynaklı zorluk çektiklerini söyledi.

Büyükşehir’in kendi içerisinde eş güdümlü çalışamadığını,  akaryakıtçılarla birlikte bir komisyon kurmadıkları için de problemlerin her gün artarak devam ettiğini kaydeden Yılmaz’ın yaptığı açıklama şöyle:

“GSM ruhsatı almak için akaryakıt istasyonları aylarca bekletilmektedir. Büyükşehir’e şikâyet ve taleplerimizi defalarca iletmemize rağmen çözüme ulaşamadık. Antalya Büyükşehir sınırları içinde 400 LPG, akaryakıt istasyonu ve onlarca da mutfak tüpü satıcıları var. Çalışanları ile birlikte 20 bin kişi bu sorunlardan etkileniyor. Akaryakıtçılar olarak sorunları siyasi zemine taşımadan çözmekten yanayız. Biz akaryakıtçılar, çözüm için gerekirse siyasi birliktelik sergilemekten de kaçınmayız.”

‘SÜREKLİ SAĞILACAK İNEK DEĞİLİZ’

Akaryakıt istasyonlarının 7/24 saat açık marketleri, tuvaletleri, yıkamaları, güvenlik kameraları, mescit gibi hizmetleri ile kamuya hizmet eden alanlardan sayılması gerektiğine vurgu yapan Ali Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Akaryakıtçılar sürekli sağılacak inek olarak görülmemeli. Sırf bu nedenle bile ASAT yeraltı suları kullanım tarifesini akaryakıt istasyonları için makul seviyede tutmalıdır. Merdiven altı ruhsatsız yıkamalara hiç karışmayan belediyeler, sürekli akaryakıt istasyonlarının eksiklerini bulmak peşindedirler. Hiçbir şey bulamazlar ise yıkama sundurmalarını yapı emsalden saymaya çalışmaktadırlar. En kısa sürede, belediye teknokratları, akaryakıt istasyonları ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın da dâhil olacağı komisyon kurulup, özellikle belediye plan notlarındaki yanlışlar düzeltilmelidir. Yine akaryakıt istasyonlarının reklam vergileri, çarpanları diğer sektörlerin seviyelerine çekilmelidir. Bu konuda da uzlaşma sağlanmaması halinde haklarımızı hukuksal zeminde arayacağımızı  bildiririz.

Akaryakıtçılara bu kadar çile çektirilirken, kapatılması gereken bazı akaryakıt istasyonlarına müeyyide uygulanmamakta, uygulanması gereken yargı kararları sümen altı edilmektedir. İyi niyetimiz ve dostane tutumumuzun da bir sonu olduğunu hatırlatmak isteriz.”