AKARSU TURİZMİ ÜZERİNE

  • SUR YAPIIIIIII

Turizm ülkemizin en büyük gelir kaynaklarından birisi olurken turizmi çeşitlendirmek adına adımlar atılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda özellikle sağlık turizmi üzerinde duruluyor.

Sağlık turizminin yanısıra kongre ve fuar turizmi de hareketlendirilmek isteniyor.

Turizmi çeşitlendirme deyince tabi ki sularımızdan da faydalanmak gerekiyor ve bu durumda da akarsu turizmi olarak adlandırılan turizm ön plana çıkıyor.

Turizmin çeşitlenmesi amacı ile pek çok farklı turizm türü ortaya çıkmış ve Deniz-Kum-Güneş için alternatif turizm çeşitleri ortaya konulmuştur. 

Çay, nehir ve ırmak gibi akarsularda gerçekleştirilen turistik ve sportif faaliyetler, akarsu turizmini tanımlamaktadır.

Çay, nehir ve ırmak gibi bir sıralama ile ilerleyen akarsular, günümüzde çeşitli özellikleri ile turizm faaliyetlerinin bir parçası olmuştur.

Ülkemizdeki akarsuların büyük bölümü "akarsu turizmi" olarak tanımlanan rafting, kano ve nehir kayağı için çok elverişlidir.

Doğa turizminin önde gelen dallarından biri olarak akarsu turizmine yönelik ülkemizin sunduğu bu büyük potansiyelin geliştirilmesi ve geniş kitlelere hitap edecek şekilde tanıtımının yapılması önem taşımaktadır. 

Büyük yatırımlar gerektirmeyen akarsu turizmi, çevrenin tarihi, arkeolojik, kültürel, otantik değerleri ve diğer turizm çeşitleriyle bir bütün oluşturmaktadır. 

Bu nedenle, nehirlerimizin akarsu turizmi potansiyeli incelenirken, çevresinde yer alan ve entegre bir şekilde geliştirilebilecek diğer turizm değerleri de bu proje kapsamında belirlenmiştir.

Malumunuz olduğu üzere Antalya’da akarsu turizmi bakımından oldukça elverişli.

Manavgat ve Alanya bu konuda ön plana çıkmakta.

Zaten Beşkonak deyince ilk akla gelen rafting oluyor…

Beşkonak bölgesi rafting hizmeti veren şirketler ile dolu.

Ve bu bölgeye her yıl binlerce turist geliyor.

Sadece kendi ekonomilerine değil, ülke ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar.

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bölgede bazı firmalar müşterilerinin memnun ayrılması için en iyi hizmet noktasında neredeyse birbirleri ile yarışıyorlar.

Doğaya zararı olmayan, çevre dostu bir turizm çeşidi olan akarsu turizmi yapmak isteyenler için Dallas Rafting merkezini önerebilirim.

Şayet güzel vakit geçirmek ve aktiviteden sonra yüzünüz gülerek ayrılmak istiyorsanız tavsiye ederim.

Ekstrem bir spor olarak adlandırılabilecek rafting gibi faaliyetler çerçevesinde gerçekleştirildiği için, rehber eşliğinde yapılan bir spor olan raftingde hiç kuşku yok ki kaptan çok önemli bir faktör.

Rafting yapılan parkur ve suyun durumu da aslına bakarsanız sizin aktiviteden zevk almanızı sağlıyor.

Rafting parkurunun bazı noktaları adrenalin tutkunları için bulunmaz fırsat gibi duruyor.

Tabii yüzmek isteyenler de unutulmuyor ve bot suyun ortasında duruyor ve yüzme fırsatı veriliyor.

Hatta biraz daha adrenalin isteyenler için belli noktalarda suya atlamak için özel noktalar dahi oluşturulmuş.

Yaklaşık 15 kilometrelik ve yemek molası dahil yaklaşık 4 saat süren etkinlikte hiç kuşku yok ki botun içerisindeki insanlar da çok önemli.

Bir bota 8-9 kişinin bindiğini düşünürseniz mümkünse hepsinin tanıdık olması sizlerin eğlence katsayınızı arttıracaktır.

Değil ise de bota sizinle binecek olanlarla kaynaşmanızda fayda var yoksa o etkinlikten hiçbirşey anlamazsınız.

Bu arada parkur boyunca gerekli güvenlik önlemlerinin alındığının bilgisini de vermeden geçmeyelim.

Diğer yandan yüzme bilmeyenlerin dahi yapabileceği ve hatta 6-7 yaşındaki çocuklarınızı dahi rahatça götürebileceğiniz ve onların da bu aktivitedan faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Mart ayında başlayan rafting sezonu Kasım ayına kadar sürdüğünü hatırlatır şimdiden iyi eğlenceler dilerim…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.