• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 24 Ağustos 2023 16:19

Akademisyenlikten yazarlığa

Akademisyenlikten yazarlığa

Akademisyenlik serüveniyle beraber kitap yazma sürecine de giriş yapan Antalya Bilim Üniversitesi Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Aslı Kamaz, yazdığı kitaplarla yakaladığı başarı hakkında konuştu. Kamaz, yazdığı kitapların konusunun ilgi alanlarıyla bağlantılı olduğunu ifade etti. 

“Her ikisi de bilim kurgu kitabıdır”

Kitapların konusunun ilgi alanlarıyla bağlantılı olduğunu belirten Kamaz “Antalya Bilim Üniversitesinde Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısıyım. Ayrıca Eğitim Koordinatörüyüm. Üniversitede 6 yıldır çalışıyorum. Ben iki kitap çıkardım. Naves Atlastis ve Bermuda’nın Sırrı Mu’da Saklı isimli kitaplarım kitap yurdu tarafından basıldı ve satışta. Naves Atlantis ocak ayının sonunda piyasaya çıktı. Bermuda’nın Sırrı Mu’da Saklı isimli kitabımda daha yenilerde çıktı. Bilim kurgu alanında yazılmış kitaplardır. Her iki kitap Antik Medeniyetlerle bağlantılı. Yani bizim kayıp kıta, kayıp medeniyet olarak bildiğimiz Atlantis medeniyeti yer alıyor. Her iki kitapta da Antik Medeniyetler geçiyor. Antik Medeniyetlerin zamansal farklılıklar içerisinde kurgulanmış halidir. Her iki kitapta da bugün, geçmiş ve gelecek farklı bir zaman, paralele boyutlar ya da paralel evren var. Bunların olay kurgusuyla bir araya getirip özleştirildiği iki kitaptır. İki kitabın konusu birbirinden farklı. Naves Atlantis kitabında odak noktası Atlantis Medeniyeti ve zaman kurguları var. Günümüz, geçmiş, gelecek şeklinde. Bermuda’nın Sırrı Mu’da Saklı kitapta ise ‘Mu’ medeniyeti, paralel evrenler ve zaman yolculuğu üzerine yazılmış bir romandır. Her ikisi de bilim kurgu kitabıdır” dedi.

“Dünyanın farklı bir tarihi olduğuna inandım”

Kamaz” Uzun yıllardır antik medeniyetlere hep bir ilgim vardı ve bunlarla ilgili çok araştırma yaptım. Hala bir fırsat bulduğumda ya da denk geldiğimde mutlaka okurum, izlerim ya da dinlerim. Dünyada geçmiş medeniyetlerden kalan çok fazla antik ya da tarihi yerler var. Örneğin mısır piramitleri, Kapadokya’daki yer altı şehirleri, Ayasofya gibi. Bu tarz yerlere de benim hep ilgim olduğu için yazmamın nedeni buradan oluşuyor. Bir de dünyanın farklı bir tarihi olduğuna inandım. Hala da inanmaya devam ediyorum. Bu somut verilerde aslında bunların kanıtı diye düşünüyorum. Gerçekten dünyada çok önemli yapılar var” diye konuştu. 

Hatice Şeyma BİLGİN