AK Parti'nin Kemer adayı kim olur?

  • SUR YAPIIIIIII

Kemer adayı kim olur?

Malumunuz önümüzde 31 Mart 2024 yerel seçimleri var ve siyasi partilerin başvuruları almaya başlamı takvimlerinin açıklanması ile birlikte aday adayları da ortaya çıkmaya başladı.

Herkesin dilinde ise Cumhur İttifakı'nın bu kez Serik - Kemer takasını gerçekleştireceği konusu var.

Geçtiğimiz seçimlerde de gündeme gelmiş ancak Serik adayı AK Parti4den olurken Kemer adayı MHP'den olmuştu.

Bu kez Serik adayı MHP'den olacak gibi görünürken Kemer adayının ise AK Parti'den olacağı güçlü bir şekilde dillendirilmeye başlandı.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri ziyaretimize geldiğinde Kemer konusu gündeme gelmişti.

Şu an için 3 aday adayının olduğunu dile getirmişti.

Bunlardan bir tanesi İsmail Selami Minta diğeri İsmail Kaya. Üçüncü ismin kim olduğunu şahsen bilmiyorum. 

İsmail Kaya'nın Kepez Belediye Meclis Üyesi olduğunu biliyoruz ama çok da yakından tanımıyoruz.

Kaya'nın Ankara ile yakın ilişki içerisinde olduğu dile getiriliyor.

Sonuçta bir Ankara ayağınız yok ise zaten sahaya çıkmanızın da bir anlamı yok.

Diğer isim ise İsmail Selami Minta. Kemer'de ilçe başkanlığı yapmış bir isim.

İsmail Selami Minta AK Parti'nin kuruluşundan sonra yani en şaşalı döneminde 2004 seçimlerinde AK Parti'nin Kemer Belediye Başkan adayı olmuş.

O seçimlerde Hasan Şeker Anavatan Partisi'nden aday olurken yüzde 41,54 oy oranı ile başkan seçilirken Mustafa Gül MHP'den aday olarak girmiş ve yüzde 37,97 oy oranı ile ikinci olurken İsmail Selami Minta AK Parti'den aday olmuş ve sadece yüzde 13,39 oranında oy alabilmişti.

Yani AK Parti'nin en güçlü olduğu zamanda seçilememiş!

2014 yılında bacağından vurulan Minta hakkında da tefecilik iddiaları ayyuka çıkarken para alışverişi nedeniyle kurşunlandığı ileri sürülmüştü.

Malum Kemer turizm bölgesi ve önemli bir merkez.

Böylesine bir bölgede İsmail Selami Minta'nın kız kardeşinin Kemer Belediyesi'nde İmardan sorumlu başkan yardımcısı olmasını fırsat bildiği ve "İsmail'i gördün mü?" parolası ile akçeli işlere karışıldığı da dilden dile dolaşıyor.

Hatta ve hatta bir görüntü kaydı olduğu ve bu görüntü kaydında İsmail Selami Minta'nın da içerisinde bulunduğu bir grubun o dönemki AK Parti Kemer Belediye Başkan adayı Yusuf Uras'ın SKM ofisini ertesi gün seçim varken gece saat 03,00 sularında 'PARA DAĞITILIYOR' iddiasıyla basanlar arasında olduğu da söylentiler arasında.

AK Parti'nin Kemer İlçe Başkanlarına ve Belediye Başkan adaylarına bakıldığında zaten sanki hiç Kemer'i almak istemiyor gibi bir görüntü çiziliyor.

Kemer siyasetinde dengelerin değiştiğinin birilerinin anlaması gerekiyor.

Yazarken bir anda Şeker ve 100 bin dolar mevzusu geldi o da başka sefere kalsın artık:)