ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 17 Kasım 2023 15:48

AK Parti'den trafik ziyareti

AK Parti'den trafik ziyareti

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şubesi AK Parti Kepez İlçe Başkanı Mehmet Çivik ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Ziyarette trafik eğitiminin önemine dikkat çekildi.

AYVAZOĞLU: AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

Dernek adına ev sahipliğini Genel Sekreter Ünal Ayvazoğlu yaparken dernek hakkında bilgi verdi ve dernek binasının önünde bulunan trafik eğitim parkını gezdirdi. Trafikte eğitim küçük yaşlarda başlamasının önemine değinen Ayvazoğlu, "Trafik güvenliği eğitimleri, özellikle okul çağındaki çocuklara ve gençlere trafik kuralları, yaya geçitlerini kullanma, trafik işaretleri ve sinyalleri gibi temel konularda bilgi veriyor. Bu eğitimler, gelecekteki sürücülerin trafikteki sorumluluklarını ve riskleri daha iyi anlamalarını sağlayarak trafik kazalarını önleme noktasında kritik bir rol oynuyor" dedi.

Öğrencilerin eğitim sonrası öğrendiklerini günlük hayatlarında uygulama pratiği de önemli bir noktayı oluşturduğunu belirten Ayvazoğlu, "Sadece öğrencilere değil, aynı zamanda ailelere ve topluma yönelik trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratma çabaları da sürüyor. Bu kapsamda, okullar, yerel yönetimler, trafik polisi ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği içinde yürütülen eğitim programları, geniş bir kitleye ulaşarak trafik kazalarını azaltmaya yönelik adımlar atılıyor" ifadelerini kullandı.

UZUN VADEDE BİLİNÇ OLUŞTURULUYOR

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şubesi Genel Sekreteri Ünal Ayvazoğlu ayrıca, "Trafik güvenliği eğitimleri, kazaların azaltılması açısından sadece anlık bir etki yaratmıyor, aynı zamanda uzun vadede trafik bilincinin artmasına ve bu bilincin toplumun her kesimine yayılmasına yardımcı oluyor. Genç yaşta kazanılan trafik kuralları bilinci, ilerleyen yaşlarda daha bilinçli sürücülerin yetişmesine katkıda bulunuyor" açıklamasında bulundu.

ÇİVİK: TRAFİK EĞİTİMİ ÖNEMLİ

Misafirperverliğinden dolayı Ayvazoğlu ve yönetimine teşekkür eden AK Parti Kepez İlçe Başkanı Mehmet Çivik de trafikte eğitimin önemine işaret etti. Başkan Çivik, "Trafik güvenliği eğitimleri, özellikle genç nesillerin bilinçlenmesi ve trafikte daha dikkatli olmaları adına önemli bir araç olmaya devam ediyor. Bu eğitimlerin yaygınlaştırılması ve sürekli olarak desteklenmesi, trafik kazalarının azaltılması ve toplumun trafik güvenliği konusundaki bilincinin artırılması açısından kritik bir rol oynayacaktır" şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK