• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 20 Nisan 2023 14:08

AK Parti'den Muratpaşa'ya Kırcami Çağrısı

AK Parti'den Muratpaşa'ya Kırcami Çağrısı

Son günlerde yazılı ve görsel basında yer alan Antalya’nın Muratpaşa İlçesi sınırları içerisinde 40 yılı aşkın süredir tapu ve imar problemi yaşanan Kırcami sorununu yakından takip etmekteyiz. Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin, Kırcami'nin parselasyon planlarına ilişkin iptal ve yürütmeyi durdurma kararı sonrası, muhalefetin yaptığı açıklamaları ve suçlu arama çabalarını anlamakta güçlük çekmekteyiz. Bugüne kadar Antalyamız için her zaman taşın altına elimizi, gerektiğinde gövdemizi dahi çekinmeden koymaktayız. Başta Büyükşehir Belediyesi ve Kırcami sınırlarını içine alan Muratpaşa Belediyesi CHP yönetiminde olmasına rağmen belediye meclislerinde ve alınan kararlarda Antalyamızı düşünerek gerekli desteği her zaman sağladığımız ortadadır. Tüm bunlara rağmen yakinen takip ettiğimiz Kırcami imar problemiyle ilgili yargının verdiği kararda bizleri sorumlu tutanlara hayretle bakıyoruz. Unutulmamalıdır ki planlama yetkisi Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’nde olan bu bölge 2019 yerel seçimlerinde vaatlerine, kitapçıklarına burayı ekleyen muhalif belediyelerin sessiz kalarak sorunu başka kişilerde arama çabaları manipülasyonun açık örneğidir. Hatırlatmak isteriz ki bölgeye yönelik yıllar boyunca mahkemelerin verdiği bir çok karar mevcutken, ilk kez yürütmeyi durdurma kararı verilmemiştir. Kırcami’de bugüne kadar kat edilen yol bizler yani Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde olmuştur. 

HER ZAMAN DESTEK VERDİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, diğer bakanlarımız ve Antalya milletvekillerimizin girişimi ile 2022 yılında yapılan  ‘Çevre Düzeni Planı’ yani 100.000’lik imar planı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasıyla Kırcami Bölgesi’nin imar sorunu çözüme kavuşmuştur. Alınan bu karar ile hükümet olarak Bakanlığımız gereğini yapmış Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’nin önünde herhangi bir sorun kalmamıştır. Hükümetimiz ve bizler Kırcami planına her zaman destek verdik ve vermeye de devam etmekteyiz. Ancak hem Antalya Büyükşehir Belediyesi hem de Muratpaşa Belediyesi’nin CHP’de olmasına rağmen seçim vaadi olan problem halen çözülememiştir. Unutulmamalıdır ki  bu plan Muratpaşa Belediyesi tarafından hazırlanmıştır ! Kendilerinin hazırladığı bu plan yargıya takıldıktan sonra sorumluları kendileri değilmiş gibi hareket ederek sorumluluğunu üzerinden atmaktadırlar!

CHPLİ BELEDİYELER SORUMLUĞU BAŞKALARINA ATMAKTADIR

Klasik problem çözemeyen CHP zihniyeti becerisizliklerini kendilerinde değil de hükümetimizde aramaktadır. Her zaman olduğu gibi sorumluluğu başkalarına atmaktadır. Bunun en yakın örneğini geçtiğimiz Mart ayında yapılan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ortaya konmuş Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi’nden gelen 1/1000’lik plan teklifini reddetmiştir.  Daha kendi aralarında bir birlik bile sağlayamayan CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’nin Kırcami sorunu nasıl çözeceği merak konusudur. AK Parti olarak bizler dün olduğu gibi bugünde yarında Antalyamızın çıkarlarını gözeterek hareket edeceğimizi bildirir, Kırcamili hemşehrilerimizin her zaman yanında olacağımızı beyan ederiz. 

AÇIK ÇAĞRI!

Muratpaşa Belediyesi ve Belediye Başkanına açık çağrımızdır. Yargının yürütmeyi durdurma kararındaki gerekçeleri göz önünde bulundurarak yeni planı yapın. Kırcamililerin istekleri doğrultusunda hareket edin. Bizler her zaman destek vermeye hazırız. Laf değil, icraat üretin !

 

AK Parti Antalya İl Başkanlığı 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.