• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 17 Mart 2023 12:54

ADRES BEYANI UYARISI

ADRES BEYANI UYARISI
Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, seçim günü vatandaşların mağdur olmamaları için uyardı. Uygun konuyla ilgili “Halkımız muhakkak listelerden ismini kontrol etsinler, isimleri olmayan vatandaşlar ise nüfus müdürlüğüne gidip adres beyanı yapsınlar, yoksa

Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, seçim günü vatandaşların mağdur olmamaları için uyardı. Uygun konuyla ilgili  “Halkımız muhakkak listelerden ismini kontrol etsinler, isimleri olmayan vatandaşlar ise nüfus müdürlüğüne gidip adres beyanı yapsınlar, yoksa oy kullanamazlar” dedi.

Cumartesi ve Pazar da çalışacaklar

Seçmen listelerinin askıda kaldığı süre boyunca hem nüfus müdürlükleri hem de muhtarların hafta sonları da çalışacağını söyleyen Uyaroğlu; “Seçmen listelerini 19 Mart Pazar günü dağıtılacak bizlerde 20 Mart Pazartesi günü seçmen liselerini askıya çıkaracağız. Askıda kalma süresi ise 20 Mart ile 2 Nisan’a kadar vatandaş listeleri kontrol edip isminin olup olmadığını göre bilecek. Bu süreçte tüm muhtarlıklar ve Nüfus Müdürlükleri de hafta sonu çalışarak vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Ben mahallemdeki vatandaşlara durduruyorum ve söylüyorum isimleri var mı yok mu kontrol etmelerini istiyorum. İnsanlar otuz yıldır oturdukları mahallede bazen yaşanılan yanlışlık sonucu listede görünmeye biliyor, çünkü bazen mahallemize yeni taşınan birinin yanlışlıkla otuz yılardır aynı yerde oturan kişinin adresine kaydedile biliyor. Halkımız muhakkak listelerden ismini kontrol etsinler, isimleri olmayan vatandaşlar ise nüfus müdürlüğüne gidip adres beyanı yapsınlar yoksa oy kullanamazlar.  Bazı vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı ve titiz bazıları ise ilgisiz herkese tavsiyem listede isimlerine baksınlar” şeklinde konuştu.

Seçmenler bilgilerine muhtarlıklardan ulaşa bilirler

Vatandaşımız oylarını nerede kullanacaklarını da e-devletten öğrenebilecekleri gibi muhtarlardan da  bilgi alabileceklerini kaydeden Abdullah Uyaroğlu, “Seçmen listeleri kesinleştikten sonra, seçim kurulu bizlere seçmen bilgi kâğıdı gönderiliyor, vatandaşımız bunu e-devlet üzerinden de göre biliyor, fakat bulundukları muhtarlıklara da gidip seçmen bilgilerini kolaylıkla öğrenebilirler” ifadelerini kullandı.

 

Depremzedeler oyunu nasıl kullanacak ?

Depremzedelerin merak ettiği konulardan biri olan, oyumuzu nerede kullanacaklarını merak edenlere ise Uyaroğlu, “Depremzede vatandaşlarımız da nerede yaşarsa yaşasın bulundukları yerlerin adres beyanını nüfus müdürlüklerine yaparak hangi ilde yaşarsa yaşasın bulundukları adreslerde oylarını kullanabilirler ve bu konuyla ilgili bulundukları muhtarlıklardan da yardım alabilirler” dedi.

Menekşe KARAKUŞ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.