• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 25 Mayıs 2023 14:23

Adını anmadan destek istediler

Adını anmadan destek istediler

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda hangi adaydan yana tavır alacakları merak konusu olan HDP'den beklenen açıklama geldi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir, tek seçenek iktidarı değiştirmektir" ifadelerine yer verilen açıklama metninde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek istenmemesi dikkat çekti.   

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın, HDP Genel Merkezi'nde ikinci tura ilişkin tutumlarını açıkladı.

"ERDOĞAN ASLA BİR SEÇENEK DEĞİLDİR"

Cumhur İttifakı'nın politikaları karşısında ancak demokrasi, adalet ve özgürlük ilkeleriyle durulabileceği belirten Buldan, "Erdoğan ve ortakları tarafından yaratılan bugünkü ucube rejim, yaşanan toplumsal sıkıntıların da temel sebebidir. 28 Mayıs seçimlerinde oylanacak olan da bu ucube rejimin devam edip etmeyeceğidir. 14 Mayıs seçimlerinde demokratik değişim ve refah talebi güçlü bir şekilde sahiplenilmiş ve bu talep sandığa da yansımıştır. Bugünkü sistem karşısında birleşen milyonlarca oy, daha çok özgürlük, daha çok demokrasi, daha çok refah talebi içindir. Hedef: ayrımcılıktan arınmış, halkların yönetime katılabildiği, özgür, demokratik ve adaletli bir rejim inşa etmektir. Bir kez daha belirtmeliyiz ki Erdoğan rejiminin bu beklentileri ve talepleri karşılayamayacağı açıktır. Gelecekte de bu taleplerin hayata geçmesinin önündeki en büyük engel yine Erdoğan ve bu rejimin ta kendisi olacaktır. Bu yüzden Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.