• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 29 Nisan 2024 11:30

4 Milyon kişiye yardım

4 Milyon kişiye yardım

ntalya İHH Başkanı Mehmet Yıldırım, İHH olarak Ramazan ayında 4 milyon 290 bin kişiye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Yıldırım, “ İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, bu yılki Ramazan çalışmaları kapsamında, 4 milyon 290 bin kişiye yardım ulaştırdı. Çalışmalarını Filistin başta olmak üzere savaş ve kriz bölgelerinde yoğunlaştıran İHH, Türkiye dahil 62 ülkede yardım faaliyetlerinde bulundu” dedi.

50 BİN ÇOCUĞA BAYRAMLIK

“İHH İnsani Yardım Vakfı, 2024 yılı Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine, mazlum ve mağdurlara bağışçılarının desteklerini ulaştırdı” diyen Mehmet Yıldırım, “4 farklı kıtadaki 62 ülkede çalışmalarda bulunan vakıf; iftar ve sahur yemeği ikramlarında bulundu, gıda kumanyası ve bayramlıkların yanı sıra bağışçıların zekat, fitre ve fidyelerini dağıttı. Bu yılki faaliyet sloganını “Ramazan Kardeşliğe Çağrı” olarak belirleyen vakıf, çalışmaları ile yurt içi ve yurt dışında toplamda 4 milyon 290 bin kişiye yardım ulaştırdı. Vakıf, faaliyetleri kapsamında 20 bin 912 aileye bağışçılarının fitre, fidye ve zekâtlarını ulaştırdı. Ayrıca, Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 50 bin 310 çocuğa bayramlık elbise hediye edildi” ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİ UNUTULMADI

Antalya İHH Başkanı Mehmet Yıldırım, “İHH, Türkiye’deki Ramazan çalışmalarında, toplamda 84 bin 411 adet gıda kartı ve kumanya kolisi dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan 420 binden fazla kişi istifade etti. Depremden etkilenen 11 ilde de çalışmalar yürüten vakıf, konteyner kentlerde ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim edilmek suretiyle toplamda 27 bin adet iftariyelik sıcak yemek ikram etti. İnsani yardım çalışmalarının yanı sıra deprem bölgelerindeki konteyner kentlerdeki çocuklara yönelik oyun ve etkinlikler düzenlendi. Ayrıca Ramazan ayına bir ay kala, İHH tarafından namaz kılınacak cami kalmayan Elbistan ilçe merkezinde hafif çelik malzeme ile 500 kişi kapasiteli bir camii inşa edildi” şeklinde konuştu.

27 ÜLKEDE İFTAR VE SAHUR

Yıldırım, “152 bin 33 adeti Suriye’de olmak üzere, 27 ülkede toplamda 945 bin 677 adet iftar ve sahur yemeği ikram edildi. Suriye’de ayrıca, 5 milyon 153 bin 482 adet ekmek, bin 584 adet hijyen paketi ve 614 bin 500 litre su dağıtımı yapıldı. Öte yandan 7 farklı ülkede İHH’ya bağlı bulunan 33 yetimhanede 2 bin 334 çocuğa Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programı düzenlendi” açıklamasında bulundu.

4 KITA 62 ÜLKEYE YARDIM

İHH’nın nerede yardıma muhtaç insan varsa orada olduğunu aktaran Mehmet Yıldırım şunları söyledi: “İHH tarafından Afrika, Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’da çalışma yürütülen ülkeler Türkiye, Suriye, Filistin, Yemen, İran, Fas, Mısır, Ürdün, Libya, Lübnan, Irak, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, K. Makedonya, Sırbistan, Romanya, Polonya, Venezuela, Ekvador, Peru, Küba, Azerbaycan, Afganistan, Gürcistan, Kırgızistan, Ukrayna, Tacikistan,  Kazakistan, Moğolistan, Burkina Faso, Çad, Fildişi Sahili, Gana, Gine, Mali, Moritanya, Nijer, Sierra Leone, Togo, Sudan, Somali, Kenya, Etiyopya, Burundi, Tanzanya, Uganda, Güney Afrika, Eswatini, Zimbabve, Malavi, Cibuti, Bangladeş, Pakistan, Endonezya, Myanmar, Bangsamoro, Sri Lanka, Tayland, Nepal ve Vietnam olarak sayabiliriz.  62 farklı ülkede ihtiyaç sahiplerine destek ulaştırılmasına vesile olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.”

Haber: Yalçın KÜÇÜK