• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 30 Haziran 2023 18:19

21.00'dan itibaren otobüs ve tramvaylar çalışmayacak

21.00'dan itibaren otobüs ve tramvaylar çalışmayacak

Fransa, 17 yaşındaki bir sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesi sonrası çıkan olaylar nedeniyle adım adım OHAL'e doğru gidiyor. İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde saat 21.00'dan itibaren otobüs ve tramvayların çalışmaması kararı aldı. Olayları yatıştırmak için yoğun çaba sarf eden Macron, "Protestoları kontrol altına almak için daha fazla polisi sokağa indireceğiz" ifadelerini kullanırken masada OHAL dahil pek çok önlemin olduğu ifade ediliyor.

Fransa'da polisin 17 yaşındaki bir genci öldürmesiyle başlayan kaos dinmiyor. Zaman zaman polisler çatışmalara dönüşen protestolar nedeniyle sokakların yangın yerine döndüğü Fransa'da ülke genelinde saat 21.00'dan itibaren otobüs ve tramvayların çalışamaması kararı alındı. Olayları yatıştırmak için masada OHAL dahil pek çok önlemin olduğu ifade ediliyor.

REKLAM

ads by AdMatic

GÖZALTI SAYISI 875'E YÜKSELDİ

Fransa'nın Nanterre kentinde 27 Haziran'da içinde 3 kişinin bulunduğu ve "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açılmış 17 yaşındaki sürücü öldürmüştü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatıştı. Şimdiye kadar 875'den fazla kişinin gözaltına alındığı olaylarda yüzlerce araç ve kamu binası kundaklandı.

Son Dakika: Fransa'daki olaylar sonrası ülke genelinde saat 21.00'dan itibaren otobüs ve tramvaylar çalışmayacakYorum Yaz

  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.