• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 26 Mart 2023 14:45

12 saatlik yol 5 saate düşecek

12 saatlik yol 5 saate düşecek
Mersin ve Antalya arasında planlanması yapılarak çalışması sürdürülen Akdeniz Sahil Yolu projesinin tamamlanmasıyla birlikte iki şehir arasındaki 12 saatlik mesafe 5 saate kadar düşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen turizm ve tarımın başkentleri Mersin ile Antalya arasında planlanan 17 milyar TL'lik Akdeniz Sahil Yolu projesinde çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 12 saate kadar süren iki şehir arasındaki ulaşım şuana kadar açılan tünel ve viyadükler sayesinde 6 saate kadar düştü. Geriye kalan kısımlarında tamamlanmasıyla iki şehir arasındaki ulaşımın 5 saate kadar düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Bölgeyi ziyaret eden Sabah Gazetesi yazarlarından Yavuz Donat, projeye ilişkin izlenimlerini bugünkü yazısında paylaştı.

İşte Donat'ın yazısındaki o bölüm:

Türkiye, büyük ve güçlü ülke... Deprem, sel, ekonomik sorunlar ve Türk siyasetinin çocukluk hastalığı olan yüksek gerilim, bitmeyen kavgalar... Moralleri bozmasın.

Karayolu... Antalya-Mersin yolculuğu... 485 kilometre... Alanya... Anamur... Silifke... Öyle şeyler gördük ki...

Enseyi karartmaya gerek yok.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.