• SUR YAPIIIIIII
SAĞLıK Haber Girişi : 17 Eylül 2020 14:36

Vatandaşları ikiye bölen paylaşım

Vatandaşları ikiye bölen paylaşım
Antalya’da Covid 19 testi pozitif çıkan bir vatandaşın sosyal medya üzerinden ilaçlarla ilgili yaşadığı sıkıntıya yönelik yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Antalya’da Covid 19 testi pozitif çıkan bir vatandaşın sosyal medya üzerinden ilaçlarla ilgili yaşadığı sıkıntıya yönelik yaptığı paylaşım dikkat çekti.

 ‘Antalya Hakkında’ isimli sosyal medya sitesinde 4 gün önce yapılan bir paylaşım büyük ilgi gördü. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, site aracığılıyla yaptığı paylaşımda “Hocam ben Meydan Kavağı Mahallesi’nde oturuyorum. 3 gün önce Covid hastası olduğumu öğrendim. ‘Evde izalasyon’ dediler, ‘İlaç göndereceğiz’ dediler. Bana 3 tane acil durum numarası verdiler. Ara sıra nefes darlığım ve ateşim çıkıyor. Çok abartılacak kadar değil; ama ilaç için verilen numaraları arıyorum açmıyorlar. Acil durum için verilen telefonları arıyorum açmıyorlar. Numaralarını da yazabilirim. Sanki git evde dur, ölmezsen bizimlesin. Ölürsen de kısmet değilmiş diyorlar” ifadelerini kullandı.

 15 binin üzerinde beğeni alan gönderinin altındaysa 600’ün üzerinde yorum  yapıldı. Aynı durumdan yakınan onlarca vatandaş yetkililere tepki gösterdi. Söz konusu gönderinin altında öne çıkan bir yorumda “Şu an sağlık sistemininkalitesi günden güne düşüyor. Yoğunluğa bağlı olarak. 9 Ağustos’ta testim pozitif çıktı. 10 Ağustos’ta evden ambulansla alıp hastanede muayene yapıp ilaçlarımı verip yolladılar. Daha öncekileri hastanede gözetim altında muayene ediyorlarmış. Şu an artık hasta sayından dolayı hiçbir şeye yetişemiyor sağlık ekipleri” ifadeleri yer aldı.

 Bir başka yorumda yer alan cümlelerse şöyle:

“Benimde kayınvalidem pozitif çıktı. Defalarca aradık, hep ilaç kalmadığını ve daha ağır hastalar olduğunu, vakit olursa gelebileceklerini söylediler. Hiç ilaç vermediler.”

 Bir diğer dikkat çeken yorumdaysa “Benimde testim pozitif çıkmıştı. 5 gün hastanede yattım. Sonra 14 gün evde karantina verdiler. Ne kimse aradı, ne gelen oldu. Ben aradım açmadılar. 14 gün sonra test yaptırmaya gittim. Sadece tomografi çektiler. Onda da ‘Buluntu var’ dediler. ‘Normal hayatına devam et’ dediler. İşe başladım, durumum ne bilmiyorum” cümleleri sıralandı.

 Bazı vatandaşlar da yaptıkları yorumlarla sağlık çalışanlarının onca çabasına rağmen vatandaşların salgını ciddiye almamasından yakındı. “Vatandaşlar çok sorumsuz. Sağlık personelleri olması gereken performansın çok üstünde çalışıyor. Her şeyi ayağına bekleyen milletimiz hastalığı kaparken gösterdiği sorumsuzluğu hastalık sürecinde de gösteriyor. Bir zahmet git al ilacını ya da bir yakınını gönder. Hemen karalamaya çalışmak yerine az dikkat etseydin hastalanmazdın. Sorumsuzluğunun suçunu kimseye atmadan önce yanyaya bak. Günde senin gibi kaç gidiyor hastaneye haberin var mı? Kime yetişsin insanlar.”

 Canla başla sahadalar

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve Covid 19 ile ilgili çağrıları karşılayan çağrı merkezi 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Çağrı merkezi günlük ortalama bin, bin 500 çağrıya cevap veriyor. Test sonucu pozitif çıkanlarla temas edenlerin, çağrı merkezini arıyarak herhangi bir hastalık semptomu belirtmeleri halinde sahada görev yapan ekipler evlere yönlediriliyor. Bu noktata 276 filyasyon ekibi sahada hazır durumda bulunuyor. Covid 19 testi pozitif çıkanlara

ilaç temini, evde doktor muayenesi hizmeti veriliyor. Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, takip sürecinde veya daha sonrasında ateş, öksürük, solunum sıkıntısı, tat-koku alamama, halsizlik, ishal şikayetleri durumunda 0242 237 96 92 / 0242 237 24 48 ve 0552 912 95 99 telefon numaralarından kendilerine ulaşılmasını istemişti.
Veli AKOĞLU

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.