• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 16 Ağustos 2022 14:48

Üniversiteler ne zaman açılıyor?

Üniversiteler ne zaman açılıyor?
Üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlayacağı tarih henüz duyurulmadı.

Üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlayacağı tarih henüz duyurulmadı. Üniversitelerin açılış tarihleri akademik takvimlere göre farklılık gösteriyor. Geçtiğimiz yıl üniversiteler 13 Eylül itibarıyla açılmıştı. Buna göre, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için üniversitelerin eylül ayının ortalarında açılması bekleniyor.

 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

 YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

 Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

 Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.