TÜRKİYE’DE AİLE YAPISI

  • SUR YAPIIIIIII

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana, Hakkari, İstanbul, Manisa, Malatya, Şanlıurfa ve Tokat İl Kadın Kolları 6.Olağan Kongrelerine canlı bağlantı ile katılıp burada önemli açıklamalarda bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,aile yapısının devlet için önemine dikkat çekti ve uyarılarda bulunmak için şunları söyledi.

‘’Erkek ailenin direği ise kadın da temelidir. Batıda ailenin çöküşü, kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Aynı oyunu bizim de üzerimizde oynamaya çalışıyorlar. Nice mecralar ile ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz kadınlarımızın siyasetle meşgul olurken aile içindeki görevleri yürütebileceğine yürekten inanıyoruz. İş hayatında yükselirken de ailelerine sahip çıkmalarını sürdürebileceklerine inanıyoruz ama bazıları sanki bunların birbirinin alternatifi olduğu gibi gösterme gayreti içinde. Bunlar Türk kadınlarını tanımıyor dedikten sonra da şöyle devam etti. Bu gidişle nüfusumuz azalmaya dahi başlayabilir. Nüfus avantajımızı sürdürmenin yolu aileye sahip çıkmaktan geçiyor.’’

Sayın Cumhurbaşkanım, aile konularında sizlerin yapmış olduğu açıklamalardan farklı düşünmeyen bir toplum çoğunluğuyla karşı karşıyasınız. Fakat bu toplum çoğunluğu, aynı hususda yapmış olduğunuz fikir beyanlarıyla, iktidarlarınız döneminde yapılan bazı icraatların yanlış sonuçlar doğurduğunu anlatmaya çalışıyor. Gerek özel toplantılarda sizlere, gerek bakanlarınız aracılığıyla sizlere, gerekse Ak parti teşkilatları aracılığıyla sizlere ulaşacak şekilde bu konuyu anlatma çabalarını şahsen ben biliyorum.

Yıllar süren bu anlatma çabalarının sonuç vermediğini gördüklerinde, zannedersem uç yöntemlerle anlatabilmek adına anlatma hedeflerinin dışına çıkıp, kırıcı ve yıpratıcı üsluplarkullanıldığına da şahit olduk.Aile hususundaki fikirlerini size ulaştıramadıklarını veya iletilerinin size yanlış aks ettirildiğini düşünecek kadar ümitsizliğe kapılan,inancıyla,kültürüyle, geleneğiyle ve değişen zaman içerisindeki değişime ayak uydurmak isteyen bir grup aile yapısını korumaya çalışanların düşüncelerini ifade ettiğiniz için teşekkür ediyoruz.

Sosyal medyasıyla,filmleriyle, her türlü dezenformasyon oluşturacak unsurlarla aile yapımızın hedef alındığı sizin de malumunuzdur ki ortadadır. Sizlere akıl vermek bizlerin haddi olmadığını biliyor ama en azından yanlış gördüğümüz bazı uygulamaların tarafınıza iletilmesi gerektiğini de düşünüyoruz.

Bir toplumu toplumyapan kadınlarımızdır. Çünkü ilk eğitimci,anne, eş ve kardeş olankadınlarımız,içinde bulunduğumuz toplumu doğurduğunu hiçbir zaman unutmuyoruz.

Söylemlerinizde ortaya çıkan bizim için kutsal olan aile yapısının düzelmesi için gereken kanuni düzenlemelerin ve uluslararası sözleşmelerin yeniden gözden geçirilmesinin gerekliliğini düşünen, bu toplumun fertleri olarak sizlerden arz ediyoruz.

Sizlerin başarısının bizlerin başarısı olduğunu unutmayan bir toplum desteğinin arkanızda olduğunu lebâlep dolu olansalonların sizlere anlattığına inanıyoruz. Başarılarınızın devamını dileriz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.