• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 20 Eylül 2022 10:43

TRAC, fuarda ilgi odağı oldu

TRAC, fuarda ilgi odağı oldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren Türkiye'nin ilk ve tek' hobi festivali olan 'HobiFest 2022' Fuarı'nın ilgi odağı yine TRAC'ın 'Acil Afet Haberleşme İstasyonu' oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren Türkiye'nin ilk ve tek' hobi festivali olan 'HobiFest 2022' Fuarı'nın ilgi odağı yine TRAC'ın 'Acil Afet Haberleşme İstasyonu' oldu.

Fuarda AFAD, AKUT, JAK, AFGA gibi arama-kurtarma birimlerinin yanında yer alan ve kamu yararına 'Acil Afet Haberleşme' hizmeti veren Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'nin telsiz operatörleri iki gün boyunca sabit ve her an göreve hazır tam donanımlı mobil araçlarındaki telsiz sistemleri üzerinden canlı performans sergiledi.

MERAKLI ZİYARETÇİ AKINI OLDU

Deprem, sel baskını, orman yangını gibi büyük felaketlerde hayati önem taşıyan TRAC'ın çatısı altında 'Acil Afet Haberleşme' hizmeti veren lisanslı amatör telsizcilerin standı meraklı çocuk, genç ve yetişkin ziyaretçilerin akınına uğradı. TRAC üyeleri, yerel, şehirlerarası ve ülkelerarası kesintisiz telsiz haberleşmesi yaparak, festivalin ilgi odağı oldu.

MOBİL İSTASYONLAR GÖREVE HAZIR

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) içerisinde de yer alan TRAC'ın telsiz operatörleri, büyük doğal afet olaylarında başta telefon olmak üzere haberleşme sistemleri çöktüğünde mobil telsiz istasyonlarını devreye sokuyor, kriz merkezi ile arama-kurtarma-yangın söndürme birimlerine hayat normale dönünceye telsiz sistemleri üzerinden haberleşme desteği veriyor.

TRAC MANAVGAT YANGININDA DA GÖREV ALMIŞTI

Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçen ve Manavgat İlçesi'nde günler süren orman yangınında da TRAC'ın lisanslı telsiz operatörleri de görev almıştı. TRAC üyeleri, ülkeler arasında telsiz haberleşmesi yapabilme imkânına sahip mobil telsiz istasyonlarını bölgeye taşımış, AFAD Koordinasyon Merkezine sürekli bilgi akışını sağlamıştı.

BAŞKAN BÖCEK'TEN TEŞEKKÜR

TRAC'ın standını ziyaret eden ve acil afet haberleşme çalışmaları konusunda bilgi alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, "Sizlerle gurur duyuyoruz" diyerek övgüler yağdırdı, belediye bünyesinde de TRAC'ın desteğiyle 'Acil Afet Haberleşme Birimi' oluşturulması için ilgili birimin yöneticilerine talimat verdi. Başkan Böcek, TRAC Antalya Şubesi'ne bir de teşekkür plaketi de sundu.