• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 13 Mayıs 2022 10:34

THY’nin Ek Uçuş Talebine Onay Geliyor

THY’nin Ek Uçuş Talebine Onay Geliyor
RusyaDevlet Duması, Ulaştırma Bakanlığı'ndan Türk Hava Yolları'nın Rusya uçuşları için kotasını artırmasını isteyecek.

Türk Hava Yolları (THY)’nin Rusya’daki Türk kökenli tur operatörlerine 1.5 milyon blok koltuk tahsis etmesinin uygulanabilmesi için Rusya’nın THY’ye bu sayıya uygun ek slot vermesi gerekiyordu. Bir süreden beri devam eden konuyla ilgili tartışma Türkiye lehine sonuçlanıyor.

 

RusyaDevlet Duması, Ulaştırma Bakanlığı'ndan Türk Hava Yolları'nın Rusya uçuşları için kotasını artırmasını isteyecek.

 

Devlet Duma Turizm Komitesi Başkanı Sangadzhi Tarbaev Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’nın haftada yaklaşık 100.000 kişinin taşınmasına izin verecek 108 uçuşu onayladığını ancak bunun yeterli olmadığını belirterek. THY’nin istediği 349 uçuş izni verilmesini istediklerini söyledi.

 

Rosturizm: Destekliyoruz memnun oluruz

 

Girişimi değerlendiren Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova, “Rusya Federasyonu'na karşı yaptırım uygulamayan, güvenliği sağlamaya ve turistlerimizi almaya hazır olan tüm dost ülkelerle her türlü fırsatı kullanmaya çalışıyoruz. Bu nedenle THY’nin istediği 349 uçuş izni başvurusunu destekliyoruz ve hükümetten onay istiyoruz” dedi.

 

Aeroflot Antalya ve İstanbul’a günde üç sefer yapacak

 

Bu arada Aeroflot Havayolları, Moskova'dan Türkiye'ye yaptığı uçuşların sıklığını günde üçe çıkarıyor.

 

Aeroflot, havayolunun web sitesinde yer bilgiye göre, 27 Mayıs'tan itibaren başlayacak uçuşlar Airbus A330-300 geniş gövdeli uçaklarla gerçekleştirilecek.

 

Bu durumda Rus ve Türk şirketleri Moskova havalimanları; Sheremetyevo, Domodedovo ve Vnukovo’dan haftada 35-40 bin yolcu taşıyacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.