• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 05 Ekim 2020 11:28

Süngü’den inovasyon vurgusu

Süngü’den inovasyon vurgusu
Antalya Elektronikçiler Odası Başkanı Metin Süngü, “Koronavirüs sürecinde teknolojik erişim imkanlarının önemi ortaya çıktı. Bu noktada dijital dönüşüm kaçınılmaz olmuştur” dedi.

Antalya Elektronikçiler Odası Başkanı Metin Süngü, “Koronavirüs sürecinde teknolojik erişim imkanlarının önemi ortaya çıktı. Bu noktada dijital dönüşüm kaçınılmaz olmuştur” dedi.

 Koronavirüs sektörü ortaya çıktığı günden bu yana birçok değişikliğe neden olduğunu ve hemen hemen her alanda hissedilen değişikler sonucu teknolojik erişimin öneminin arttığına işaret eden Elektronikçiler Odası Başkanı Süngü, “Uzaktan eğitim süreciyle birlikte dersler internet üzerinden yapılmaya başlandı. Öğrenciler cep telefonları, laptop, bilgisayar ve tabletler üzerinden derslere katılıyorlar. Haliyle hem internete hem elektronik cihazlara olan ilgi oldukça arttı. Ancak zaman zaman uzaktan eğitimin verildiği hizmet sağlayıcılarında, internet bağlantılarında veya elektronik cihazlarda sıkıntılar yaşanıyor. Bunun sonucunda da uzaktan eğitim süreci aksıyor. Bu soruya kafa yoran firmalar çalışmalara başladılar. Öğretmenlere, eğitim kurumlarına ve öğrencilere uzaktan eğitim konusunda teknolojik altyapı desteği sunan firmalar eğitimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için çalışıyorlar” diye konuştu.

 Başkan Süngü, “Koronavirüs salgınıyla birlikte özellikle teknolojik erişim çok önem kazandı. Eğitim-öğretimden, alışverişe kadar çok geniş bir yelpaze var. Normalde çok fazla rağbet görmeyen bu sektörler şimdi yoğun ilgi görüyor ve mevcut sistemler, cihazlar yaşanan yoğunluğu kaldıramayabiliyor. Düşünün salgınla birlikte eğitim-öğretim uzaktana döndü. Elektronikten-markete, sağlıktan-giyime kadar onlarca sektörde alışverişler internet üzerinden, elektronik cihazlarla yapılır oldu. Dünyanın önde gelen bilişim firmaları ve teknoloji üreticileri bu durumun farkına vararak harekete geçtiler. Sektör sektör inlemeler yaparak dijital dönüşüm için çalışmalar yapıyorlar. Her sektörü titizlikle inceliyorlar ve isteklere cevap verecek yenilikleri planlıyorlar. Yeni normal diye tabir edilen bu dönemin sonunda bu alanda yeni çalışmalar ortaya koyacak olan ülkeler dünya ticaretine yön verecekler” ifadelerini kullandı.

 Bilişim ve teknoloji alanında köklü değişiklikler için gece-gündüz demeden çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Süngü, “Tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgın karşısında, günlük hayatı kolaylaştıracak dijital dönüşüm hamleleri ileride de hizmet vermeye devam edecek. Bu noktada teknolojinin gücünü küçümsememek gerekiyor. Ülkemiz bilişim ve teknoloji alanında yaptığı hamlelere en güzel son örnek İHA ve SİHA’lar. Tüm dünya bu başarımızı konuşuyor. Dosta güven, düşmana korku salıyoruz. Koronavirüs salgınıyla birlikte yeni bir dünya düzeni oluşuyor. Süper güçler diye sıralanan ülkelerin ekonomileri alt-üst oldu. Şimdi salgınla birlikte içine girilen yeni normal süreçte yeni şeyler üretenler dünyaya yön verecek. Hayatın her alanında etkili olan salgının bu sonucunu görünler çalışmalara başladı. Bizlerinde mutlaka bilişim ve teknoloji alanında bir şeyler oluşturmaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 

Veli AKOĞLU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.