ŞEVKİ YILMAZ ÇOK HAKLI

  • SUR YAPIIIIIII

Geçtiğimiz günlerde TBMM 20. dönem Rize Saadet Partisi’nden Milletvekili olan ve şu anda da oğlu AK Parti’den Milletvekili olan Şevki Yılmaz bir açıklama yaptı ki dillere destan oldu.

Belki vekil iken bu kadar konuşulmamıştı söylemleri ama bu kez sosyal medyada TT bile oldu.

Aslına bakılırsa hak vermemek de elde değil.

Yani vatandaş yoksulluğa doğru adım adım ilerlerken ve cebindeki para hergeçen gün daha fazla erirken Merkez Bankası’nın kasasında bilmem kaç milyon dolar para olmasının ya da bilmem kaç ton altın olmasının vatandaşa ne faydası var?

Vatandaşa zaten faydası yok da acaba ülkeye faydası var mı?

Ülkelerin sahip olduğu döviz ve altın rezervleri ülkelerin risklerinin güvence altında olduğunun göstergesi olarak görülüyor.

Merkez Bankası’nı biraz incelediğimizde aslına bakılırsa yüzde 100’ünün devlet kontrolünde olan bir banka olmadığını görüyoruz.

Yüzde 55’i Hazine’ye ait olan Merkez Bankası’nın ortakları arasında İş Bankası, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Kızılay gibi banka vi bazı kuruluşlar da yer alıyor.

Peki size Merkez Bankası’nın kasasında görünen altınlar nerede diye bir soru sorsam sanırım yüzde 99.9’unuz banka kasasında olduğunu falan söyler.

Ama öyle değil…

Merkez Bankası’nı ele alıp konuşmaya kalksak sanırım saatlerce konuşuruz…

TCMB sahip olduğu büyük bölümünü Borsa İstanbul (BIST) nezdinde bir bölümünü kendi kasalarında, bir bölümünü de İngiltere Merkez Bankası’nda (BOE) saklamaktadır.

Bankaların zorunlu karşılık olarak yatırdığı altınların da yaklaşık üçte ikisi BIST nezdinde, üçte biri de BOE nezdinde bulunmaktadır.

Bu kadar bilgiden sonra gelelim Şevki Yılmaz’ın açıklamalarına ki o söylemlerinden dolayı kendisi hakkında “Kamu Görevlilerini Suç İşlemeye Tahrik Etmesi”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etmek” suçlarını işlediği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunulmuş

Şaka gibi ya…

Amaç üzüm toplamak mı bağcıyı dövmek mi?

Şevki Yılmaz demiş ki “kardeşim vatandaş zor günlerden geçiyor. Gelin altınlar, dolarlar banka kasasında uyuyacağına vatandaşa dağıtalım ve vatandaş rahat nefes alsın” demiş.

Yani siz yüzde 18 olan KDV oranlarını yüzde 8’lere çekerseniz, yüzde 8’leri yüzde 1’lere kadar indirirseniz zaten otomatik olarak vatandaşın nefes almasına yardımcı olursunuz.

Benzin fiyatlarındaki artışı devlet olarak suspense et, otomotiv sektöründe KDV indirimi ve yurt dışından girişlere izin ver piyasayı rahatlat.

Pandemi döneminde sözde verilen göstermelik biner liralar yerine ayırım yapmadan her esnafa 5’er bin lira kira yardımı yap ve bunu yılda iki defa yap.

84 Milyon vatandaştan bir kereye mahsus elektrik faturası alınmayacağını açıklayın bakın neler oluyor.

Siz gıdadaki KDV oranını yeniden yüzde 8’e çekerseniz, siz elektriğe yüzde 50 zam yaparsanız doğal olarak vatandaş “kaşıkla verdiniz kepçeyle aldınız” der.

Vatandaşın cebindeki parayı alırsanız işiniz zora girer.

Siz zengini daha zengin eder fakiri daha fakir hale getirirseniz vah milletin haline olur.

Sonra da “Biz nerede yanlış yaptık?” diye sorup “ilk günkü aşkla, özümüze dönüyoruz yüzümüzü millet dönüyoruz” dersiniz.

İş işten geçtikten sonra ne deseniz boooşşş…

Şevki Yılmaz çok ama çok haklı…

Kasadaki paranın da kasadaki altının da vatandaşa bir faydası y

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.