• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 21 Eylül 2020 15:24

Ses getirecek iddia

Ses getirecek iddia
Projenin zamanında bitirilememesinin ardındaki neden, mevcut Büyükşehir yönetiminin vagon ihalesine çıkmasına rağmen ihale sözleşmesi gereği ödenmesi gereken avansı ödeyememesi olarak gösteriliyor. Gecikmenin anlaşılmaması için firmadan “hikaye” bir işe b

3’üncü Etap Hafif Raylı Sistem Projesi’nin zamanında bitirelemeceği yönündeki iddialar büyük ses getirdi. İddialarla ilgili Hilal’e konuşan CHP İl Başkanı Nusret Bayar, “Belirtildiği gibi bir durum söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3’üncü Etap Hafif Raylı Sistem Projesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Otogar Kavşağı’nda Antalya 1’inci ve 3’üncü Aşama Raylı Sistem Hatlarını birleştirecek tünel bağlantısı yapılacak. Tünel çalışması nedeniyle Antalya Bulvarı’nın Otogar Kavşağı (Terminal otobüs girişi) ile Anadolu Kavşağı arasında kalan kısmının batı aksı ve Anadolu Kavşağı’nın batı aksı (güneye iniş kolu) 18 Eylül Cuma 2020 tarihinden itibaren 7 ay süre ile trafiğe kapatılacak. Çalışmalar süresince Antalya ve Sakarya Bulvarlarından Konyaaltı ve Akdeniz Üniversitesi yönüne (güneye) gidecek araçların Otogar Kavşağı’ndan (Terminal otobüs girişi) sırasıyla, 3072 Sokak ve Adnan Selekler Caddesi’ni kullanmaları gerekecek. Kapatmaların Anadolu Kavşağı’nın batısından başlanacağını belirten yetkililer, çalışmaların etaplar halinde ilerleyeceğini bildirdi. Vatandaşların mağdur edilmemesi ve trafik akışının sürekliliğinin sağlanması açısından projenin tüm aşamalarında bilgilendirme yapılacağını belirten yetkililer, vatandaşların yönlendirme levhalarını dikkate almaları konusunda uyarıda bulundu” ifadelerine yer verildi.

 Açıklamanın ardından gelen iddia

Büyükşehir Belediyesi’nin projeye yönelik yayımladığı haberin ardından ortaya atılan iddiaysa ses getirecek türden. İddiaya göre, Menderes Türel’in Büyükşehir Belediye başkanlığına devam etmesi halinde 2019 sonunda tamamlanacak olan proje, 2023 yılından önce bitirilemeyecek. Ortaya atılan iddiaya göre, projenin zamanında bitirilememesinin ardındaki neden, mevcut Büyükşehir yönetiminin vagon ihalesine çıkmasına rağmen ihale sözleşmesi gereği ödenmesi gereken avansı ödeyememesi olarak gösteriliyor. Gecikmenin anlaşılmaması için firmadan “hikaye” bir işe başlama yazısı alındığı da iddialar içinde yer alıyor.

Bürokratlar “Asılsız” dedi

Ortaya atılan iddialarla ilgili ulaştığımız üst düzey Büyükşehir Belediye bürokratları, iddiaların asılsız olduğunu, gerçekle bağdaşmadığını savundu. Türel döneminde proje için kullanılan kredi bedelinin döviz kurundaki artış nedeniyle projeyi tamamlamaya yetmediğini belirten Büyükşehir bürokratları, ayrıca Akdeniz Üniversitesi ile Meltem Bulvarı’nın kesiştiği noktada yer alan battı-çıktı etabının, kanalizasyon nedeniyle köprülü kavşağa çevrilmesinin de projenin maliyetini arttırdığını ifade ettiler. 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından göreve geldiklerinde projeyle ilgili birçok hata ve eksiklik belirlediklerini kaydeden belediye bürokratları, Türel’in seçim sonrası göreve devam etmesi halinde, projeyi bugün getirilen noktaya dahi taşıyamayağını savundular.


İl Başkanı Bayar’ın değerlendirmesi

İddialarla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ise şunları söyledi:
“Yılın ilk çeyreğinde CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından vagon ihalesi yapıldı. İhalenin tüm koşulları yerine getirildi. Şu an vagonların üretimi sürüyor. İlk deneme sürüşünün de 2020’nin sonunda yapılacağı düşünülüyor. İddialarda belirtildiği gibi bir durum söz konusu değil. Kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Kimsenin gündemi değiştirme, doğru sözü yanlış anlatma gibi bir durumu olmasın. Dileriz o zamana kadar Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek sağlığına kavuşur ve ilk deneme sürüşünü de kendisi gerçekleştirir.”

Veli AKOĞLU

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.