• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 16 Mayıs 2022 12:30

Rusya, THY’nin 349 Uçuşuna İzin Verdi

Rusya, THY’nin 349 Uçuşuna İzin Verdi
Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın, THY ve diğer Türk hava yolu şirketlerinin Rusya'dan haftalık uçuş sayısını 349'a çıkarmalarına izin verme kararı aldığı bildirildi.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın, THY ve diğer Türk hava yolu şirketlerinin Rusya'dan haftalık uçuş sayısını 349'a çıkarmalarına izin verme kararı aldığı bildirildi. Rusya'da yayınlanan TourDom.ru sitesindeki habere göre Rusya Ulaştırma Bakanlığı yaz sezonunda Türk şirketlerinin Rusya şehirlerinden charter uçuşları için kotayı artırma isteğini kabul etti.

 

TourDom.ru haberinde Ulaştırma Bakanlığı tüm koşulları dikkate alarak THY’nin uçuş sayısını artırma talebini kabul etti. Haberde Ulaştırma Bakanlığı’nın konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapmadığı ancak bakanlığın ilgili birimlerinden bu yönde iznin verildiğinin öğrenildiği belirtiliyor. Kararın Türk havayolları ve tur operatörlerinin çıkarına olduğu bu konuda iki  ülke kamu kuruluşlarının siyasi yaklaşımlarının da etkili olduğu belirtiliyor.

 

“Rus tur operatörlerinin de yararına”

 

Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova kararın zor durumda olan Rus tur operatörleri için de olumlu olduğunu belirterek, “Bizim pozisyonumuz net: Rusya Federasyonu'na karşı yaptırım uygulamayan, güvenliği sağlamaya ve turistlerimizi almaya hazır olan tüm dost ülkelerle her fırsatı destekliyoruz” dedi.

 

Tur operatörlerini yaptırımlar nedeniyle gerçekleştiremedikleri  operasyonlardan dolayı müşterilerine 40 milyar Ruble borcu olduğunu, bunun en az 15 milyarının Türkiye'ye tur almış 550 bin kişi ile ilgili olduğu belirtiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.