• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 30 Kasım 2020 12:15

Ramazan Düzen Yeniden Başkan Oldu

Ramazan Düzen Yeniden Başkan Oldu
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Antalya İl Kongresine Telekonferansla katıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Antalya İl Kongresine Telekonferansla katıldı

 

 

Saadet Partisi’nin Antalya  7'nci Olağan Kongresi ‘nde delegelerin oy çoğunluğunu alarak mevcut başkan Ramazan Düzen göreve yeniden seçildi. Düzen, Ülkemizin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu dönemde Milli Görüş siyasetine ve Saadet Partisi’nin çözümlerine çok ihtiyaç olduğunu ifade etti. Kongreye telekonferans yöntemiyle katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, milli gelirin adil dağılımının önemini vurguladı.

 

Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi Konyaaltı Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Pandemi’nden dolayı fiziki olarak katılmayıp, kongreye telekonferans yöntemiyle katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve delegelerin katılımıyle gerçekleştirildi.

 

Konyaaltı Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Saadet Partisi Antalya İl 7. Olağan Kongresi, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ve ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Hasan Güldal, Süleyman Burgan, İsmet Pişirici ve Mehmet Akdeniz divan üyeliklerine seçildi.

 

‘KADROLARIMIZLA İKTİDARA HAZIRIZ’ MESAJI

Divan teşekkülünün ardında  selamlama konuşmasını yapan Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Pandemi sürecinin hayatı olumsuz etkilediğini, salgına karşı tedbirli olunmasını bu zorluklara rağmen Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezini dolduran kongreye katılan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum diyerek; “Ülkemizin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu dönemde Milli Görüş siyasetine ve Saadet Partisi’nin çözümlerine çok ihtiyaç olduğunu ifade ederek kadrolarımızla iktidara hazırız” mesajı verdi.

 

BİZ ADİL DAĞILIMI ÖNEMSİYORUZ

Pandeminden dolayı kongreye gelemeyen ve telekonferans yöntemiyle kongreye katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,salonda bulunan partilileri, delegeleri ve misafirleri selamlayarak kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Milli Gelirin önemine değinen Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan'ın başbakanlığı döneminde memura yüzde 130, işçiye yüzde 110 zam yapıldığını, bunun da piyasalarda canlılık yarattığını dile getirerek,  "Milli gelir üretime bağlı olarak artacak ama buna paralel olarak da çalışan insanın geliri çok daha hızlı artacak. O zaman refah seviyesi yükselecek, o zaman ülkemize huzur gelecek. Biz adil dağılımı önemsiyoruz " dedi.  Üretime dayalı ekonomiyi "olmazsa olmaz" şeklinde nitelendiren Karamollaoğlu, iş başına geldikleri takdirde, bütün kaynakları üretime tahsis edeceklerini belirtti.

 

VARLIK FONU KONUSUNDA ENDİŞE TAŞIYORUM

Türkiye Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi arasında Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk payının Katar'a devrine sert tepki gösteren Karamollaoğlu, Türkiye Varlık Fonu’nun Türkiye’nin bel kemiği gibidir diyerek;  “En kıymetli varlıklar bu fonun içinde. Siz bu fonu satmaya kalkarsanız nerede duracağı belli olmaz. Türkiye elden gider endişesini taşırım. O kadar endişe taşıyorum ben. Böyle bir mantık olmaz. Bu mantık, çok ama çok veballi bir mantık, endişe doğuracak bir mantık” ifadesini kullandı.

 

‘ADALET OLGUSU İFLAS ETMİŞ’

Birlik ve beraberlik mesajları veren Karamollaoğlu, AK Parti hükümetini eleştirerek; “Milletimiz 2002’de AK Parti’ye temelde 5 şeyi gerçekleştirmek üzere oy vermişti. Neydi bunlar? Müreffeh bir Türkiye. Güçlü bir Türkiye. Özgür bir Türkiye. Öncü bir Türkiye. Adaletin hakim olduğu bir Türkiye. Peki, bugün nasıl bir Türkiye ile karşı karşıyayız? Ekonomiden ekolojiye, adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye, eğitimden dış politikaya sürekli savrulan bir Türkiye var. Yaklaşık 500 binin üzerinde çiftçinin tarımı bıraktığı, 3 milyon hektardan fazla tarım arazisinin betona, inşaata kurban edildiği bir Türkiye var” diye konuştu

 

UMUTLARIN TÜKENDİĞİ BİR TÜRKİYE VAR

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet tarihinde ilk kez, borçlanabilmek için ‘Borçlanma Genel Müdürlüğü’ kurmak zorunda kalmış bir Türkiye var. Komşularla sıfır sorun diye yola çıkıp, sorunlu olmadığı tek bir komşusu kalmayan bir Türkiye var. Olağanüstü halin olağan hale geldiği, baskı ve tahakkümün arttığı, farklı ve muhalif seslerin susturulduğu, devletin omurgasını oluşturan kurumların yıpratıldığı bir Türkiye var. Eğitimi yazboz tahtasına dönmüş, Aile yapısı, toplumsal bağları zayıflamış bir Türkiye var. Gençlerin gelecekten ümidini kestiği, Yarınlara dair umutların tükendiği bir Türkiye var.”

 

BİZ KİŞİLERİ DEĞİL, ZİHNİYETLERİ ELEŞTİRİRİZ

AK Parti’nin ne yazık ki Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Yorgundur, Türkiye’yi de yormaktadır. Bitkindir diyen Karamollaoğlu, “Herkes bilmeli ki biz AK Parti’yi değil, yanlış politikalarını eleştiriyoruz. Saadet Partisi hiçbir kimsenin, hiçbir partinin hasmı veya düşmanı değildir. Biz partileri değil politikaları eleştiririz. Biz kişileri değil, zihniyetleri eleştiririz” dedi. Karamollaoğlu, Eli nasırlı, yüreği hüzünlü Anadolu insanının mücadelesini veriyoruz. Hak yiyenlerin değil, hakkı yenenlerin mücadelesini veriyoruz. Bütün insanlığın saadeti için çalışıyoruz ifadelerini kullandı.

 

BU DAVET VİCDAN SAHİBİ HERKESE

Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnanıyorum ki bu ülkede gerici-ilerici, sağcı-solcu, Alevi-Sünni mücadelesi aslında yapaydır. Aslında bu ülkede olması gereken, vicdanlılar ve vicdansızlar arasında bir mücadeledir. Bu nedenle çağrım, vicdan sahibi olan herkesedir. İnancınız, ideolojiniz, yaşam tarzınız, hayata bakış açınız ne olursa olsun Yaşanabilir Bir Türkiye’yi gelin hep birlikte el ele inşa edelim. Şairin dediği gibi: ‘Bu memleketbizim, hepimizindir’ ”

 

ÜRETMEDEN GÜÇLENME OLMAZ

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu konuşmasından sonra başkan seçimine geçildi. Kongrede delegelerin çoğunluğunun oyu ile yeniden göreve seçilen Başkan Ramazan Düzen’de Ekonomi, Eğitim ve güncel konulara değindi. Düzen, Bir ülkenin gücünün güçlü bir ekonomiye sahip çıkmasıyla olabileceğini söyleyerek, “Siz bugün yolsuzluğu ortadan kaldırmazsanız, israftan vazgeçmezseniz, rüşveti önlemezseniz Türkiye’de ekonomik kalkınmayı yapamazsınız. Burada harcadığınızı üretime aktarmalısınız. Üretmeden güçlenme olmaz. Üretmeden işsizlik azalmaz. Yeni yatırımlar yapmadan işsizlik düzelmez. Batı buraya gelmez. Korkutan ne biliyor musunuz? Elimizdeki bütün varlıkları kendi ellerine geçirdikleri zaman Türkiye’ye gelirler. Siz her şeyi onlara verirseniz o zaman gelirler. Bizi ayağa kaldırmak için değil, bizim imkânlarımızı kullanmak için gelirler. Bu gaflete kimse düşmemelidir” dedi.

 

İKTİDAR, EĞİTİMDE İSTİKRAR SAĞLAYAMADI

Eğitimde yaşanan problemlere dikkat çeken SP’li İl Başkanı Düzen, “Bütün meslek grupları içinde öğretmenlik en önemli meslektir. Çünkü bütün meslek gruplarını da öğretmenler yetiştiriyor. Ama ne yazık ki, AK Parti iktidarı en büyük başarısızlığını eğitimde gösterdi. 19 yıl tamamlanacak yakında ama 19 yıllın içinde 8 milli eğitim bakanı değişti. Bakanlar değiştikçe eğitim anlayışı da değişti. Eğitimde önem verdikleri konular da değişiyor.Maalesef iktidar eğitimde istikrarı sağlayamamıştır. Nurettin Topçu’nun ifadesiyle, bugün Milli Eğitim sistemimizin iki önemli eksiği var; bu eksikler eğitim ve sistemdir. Eğitimde maksat, gençleri hayata hazır hale getirmektir. Bizim, hayatın her alanına kalifiyeli insan yetiştirmemiz gerekir” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİ NASIL BU EĞİTİMİ TAKİP EDECEK?

Covid-19 pandemisinin eğitim sistemini ciddi bir şekilde etkilediğini belirten SP’li Başkan Düzen, “Okullarda yüz yüze eğitimin mümkün olmaması gerektiğini de görüyoruz. Ama esas mesele burada eğitim sistemini düşürmeden nasıl devam edebiliriz. İnternet ortamında eğitim verdiklerini düşünüyorlar. Evinde tablet bulunmayan öğrenci nasıl bu eğitimi takip edecek? ‘500 bin tablet dağıtacağız’ dediler. Bunun 1 milyonunu 19 sene önce dağıttılar. İhtiyaç yokken dağıttılar. O tabletler hiç kullanılmadı, işe yaramadı. Belki yüzde 10’u kullanılmıştır. Bir evde üç çocuk varsa her çocuğa ayrı tablet lazım. Bunu idrak etmeden olmaz. EBA’dan yapalım diyorlar, bunun için de üç tane televizyona ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.

 

Kongreye, Saadet Partisi  İl- İçe başkanları ve partililerin yanı sıra, CHP İL Başkanı Nusret Bayar, CHP Kepez yönetimi, Hüda Par İl Başkanı Abdurrahman Türk ve ekibi, Milko Kuruluşları Başkanları ve yönetimleri, STK’lar , delegeler ve partililer katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.