• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ocak 2022 16:41

Pitbullar Sokağa Atılıyor. Sokakta Tehlike Artıyor

Pitbullar Sokağa Atılıyor. Sokakta Tehlike Artıyor
Ülkemizde arka arkaya gelen pitbull saldırıları gündemdeki yerini koruyor. İnsan eli ile saldırganlaştırılan sahipli pitbullar sokaklarda tehdit olarak görülürken, ceza kaygısı ile sokaklara salınmaya başlanan pitbullar, yeni bir tehdit oluşturdu.

Ülkemizde arka arkaya gelen pitbull saldırıları gündemdeki yerini koruyor. İnsan eli ile saldırganlaştırılan sahipli pitbullar sokaklarda tehdit olarak görülürken, ceza kaygısı ile sokaklara salınmaya başlanan pitbullar, yeni bir tehdit oluşturdu.

EYVAH.. PİTBULLAR SOKAĞA 2Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye’ye pitbull saldırması ile birlikte pitbull sorunu yeniden gündeme gelmişti. Asiye tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirilerek tedavisine devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da pitbull cinsi köpekler ile ilgili söylemlerinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili önlemler kapsamında 81 ilin valilik ve belediyelerine genelge göndermişti. Genelgeye göre, tehlike arz eden hayvanlarla ilgili 7/24 denetim yapılması, sahiplenilmemiş olanlara el konulması ve hayvan bakımevlerine götürülmesi istenmişti.

SOKAĞA ATILMALARI YANLIŞ

Ceza endişesi ile pitbulların sokağa salınmalarını yanlış bulduğunu kaydeden hayvanseverler, “Bir insan hayvanını sokağa bırakıyorsa onu zaten benimsememiş ve dövüştürme niyeti ile besleyip sevmemiş demektir. Pitbulların beslenmesi ile ilgili ilimizde bir cezai yaptırım var. Ayın 14’üne kadar eğer bu hayvanları kısırlaştırırsanız, dışarıda gezdirirken ağız tasması ile gezdirirseniz o zaman hayvanınızı da sokağa bırakmanız gerekmez. Devlet sizden sadece ayın 14’ünden önce hayvanınızı kısırlaştırmanızı ve dışarıda ağızlıksız gezdirmemenizi istiyor. Aksi halde hayvanınıza el konulacak ceza kesilecek. Maalesef insanlar kendilerine ceza kesilmemesi için pitbullarını sokağa bırakmaya başladılar” diye konuştular.

SÜRE BİRAZ DAHA UZATILSIN

Diğer yandan hayvanseverler 14 Ocak olan son başvuru süresinin uzamasını isterken sokaktaki vatandaşı ise korku sarmaya başladı. Sokaktaki sahipsiz hayvan sayısının her geçen gün arttığına işaret eden vatandaşlar ise pitbulların da sokaklara terk edilmeye başlaması ile “Yolda da güvenli yürüyemeyecek miyiz? Birileri sırf cezadan korktuğu için pitbullarını sokağa atıyorsa bunun vebalini bizler ödememeliyiz. Sokağa atılan o pitbullun bugün ya da yarın bizlere, çocuklarımıza ya da bir başka kişiye salydırmayacağını nereden biliyoruz? Pitbull sahiplerine seslenmek istiyoruz. Madem bu köpekleri besliyorsunuz gerekli yasaklara uyun ve beslemeye devam edin. Sokaklara salıp da insanların can güvenliğini tehlikeye atmayın” ifadelerini kullandılar.


Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.