• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 13 Mayıs 2022 10:52

Özel Çocuklar Üniversitede Oryantiring Yaptı

Özel Çocuklar Üniversitede Oryantiring Yaptı
Akdeniz Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde gerçekleşen yarışlarda renkli anlar yaşandı. Yaklaşık 100 özel eğitim öğrencisi açık alanda doğa ile iç içe bir ortamda temiz hava eşliğinde hem sosyalleştiler hem de spor yaparak eğlendiler.

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Kepez ilçesindeki özel eğitim uygulama merkezi öğrencilerine Oryantiring Bahar Şenliği etkinliği düzenlendi. Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Güney Çetinkaya, Özel Çocuklarla Güzel Günlere Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cenk Temel,Toplumsal duyarlılık ve Katkı Projeleri Koordinatörü Öğr. Gör. Yılmaz Kaplan, Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abbas Doğan ve Öner Tikilo ile Kepez Özel Eğitim Uygulama Okulu 2. Kademe Müdürü Gökmen Güler katıldı.

DOĞA İLE İÇ İÇE ETKİNLİK

Akdeniz Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde gerçekleşen yarışlarda renkli anlar yaşandı. Yaklaşık 100 özel eğitim öğrencisi açık alanda doğa ile iç içe bir ortamda temiz hava eşliğinde hem sosyalleştiler hem de spor yaparak eğlendiler. Öğrenciler, kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmak için yarıştı. Etkinliğin bir bölümünde çocuklara eşlik eden Rektör Özkan, oryantiring alanındaki yönlendirmeleri takip ederek özel öğrencilerle oryantiring parkurlarını gezdi.

YÜZLERİNDEKİ GÜLÜMSEMELER BİZİ DE MUTLU EDİYOR

Etkinlikte konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Spor Bilimleri Fakültemiz başta olmak üzere ve bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her biri birbirinden özel çocuklarımızın etkinliğini duyunca ben de onların yanında olmak istedim. Çünkü onlar bizlere emanet. Onlara karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Yüzlerindeki gülümsemeleri gördükçe bizler de mutlu oluyoruz. Aslına bakarsanız bazen ‘Acaba bizler mi onlara yardımcı oluyoruz, yoksa onlar mı bize?’diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Çok pozitifler ve etraflarına neşe saçıyorlar. Bizler de bugün bu neşeden nasibimizi almaya geldik diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.