• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 26 Kasım 2021 09:31

Okul Giriş-Çıkış Saatleri Yeniden Düzenlenmeli

Okul Giriş-Çıkış Saatleri Yeniden Düzenlenmeli
Kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle okullarda yaşanan sıkıntıları görüşen Antalya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, Antalya Valiliği’ne bir yazı yazarak yaşanan sıkıntıların giderilmesi için okul giriş-çıkış saatlerinin yeniden düzenlenmesini istedi.

Öğrencilerin okula karanlıkta girip karanlıkta çıkması sorununu görüşen Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, imar planlarında olan ancak inşa edilmeyen okulların bir an önce tamamlanarak eğitime açılmasının bu soruna köklü çözüm getireceğini belirterek,Antalya Valiliği’ne de okul giriş-çıkış saatlerinin yeniden düzenlenmesi için yazı yazdı.

 

Kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle okullarda yaşanan sıkıntıları görüşen Antalya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, Antalya Valiliği’ne bir yazı yazarak yaşanan sıkıntıların giderilmesi için okul giriş-çıkış saatlerinin yeniden düzenlenmesini istedi. Eğitim Çalışma Grubu, Kasım ayı toplantısı Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda Mustafa Şanlı başkanlığında yapıldı. Antalya’da imar planında olmasına rağmen bir türlü yapılmayan okulların bir an önce tamamlanarak eğitim öğretime açılmasının ele alındığı toplantıda, özellikle çift öğretim yapan okullarda sabah başlangıç ve akşam bitiş saatlerinin karanlıkta eğitim verilmesi nedeniyle yaşanan sorunlar görüşüldü.

SINIF MEVCUTLARI 40’IN ÜZERİNDE

Eğitim Çalışma Grubu toplantısında Antalya kent merkezinde eğitim-öğretim sorunlarına dönük katılımcıların önerileri ele alındı. İmar planlarında olan okulların inşaatına başlanmaması nedeniyle eğitime açık birçok okulda sınıf mevcutlarının 40’ın üzerinde olduğu vurgulandı. Eğitimde yaşanan temel sıkıntılardan birinin yeni okulların yapılmaması olduğu belirtilirken, imar planlarında olan ancak yapılmayan okulların bir an önce inşa edilerek eğitim öğretime açılması talep edildi. İkili eğitim veren okullarda eğitim-öğretimin sabah ve akşam karanlığında yapılmasının öğrencileri olumsuz etkilemesi nedeniyle, saatlerin yeniden düzenlenmesi konusunda da Antalya Valiliği’ne yazı yazılmasına karar verildi.

‘BİYOLOJİK, FİZYOLOJİK, RUHSAL SORUNLARA NEDEN OLUR’

Toplantının ardından Eğitim Çalışma Grubu tarafından Antalya Valiliği’ne yazdığı yazıda, “Çift öğretim yapılan okullarımızda, sabahları çocuklar için çok erken olan, henüz güneşin doğmadığı saatte öğretimin başlatılması biyolojik, fizyolojik, ruhsal sorunlara neden olacağı birçok akademik çalışmada belirtilmiştir. Sabah 07.30’da derste olacak çocuk öğrencinin en az bir saat önceden uyanması, hazırlanması, servise yetişmesi gerekmektedir. Ayrıca o saatte kahvaltı etmeyecek, edemeyecektir. Okula aç gidecek, bir süre sonra derste ilgi ve dikkati dağılacaktır. Öğrenme becerisi ve verimi düşecektir” denildi.

DAHA GEÇ BAŞLANIP ERKEN BİTİRİLMESİ TALEP EDİLDİ

Valiliğe yazılan yazıda şu taleplerde bulunuldu: “Aynı biçimde, güneş battıktan bir hayli sonra, akşam karanlığında dersten çıkan öğrencilerin gün ve güneşten kopmaları sabah sorunlarına benzer sorunlar doğuracaktır. Ayrıca akşam iş trafiğini de yaşayan öğrenciler evlerine karanlıkta gergin ve yorgun ulaşmaktadırlar.Tüm bunlar dikkate alındığında, öğrencilerimizin biyolojik ve ruhsal sağlıklarını dikkate alarak, verimli ve başarılı bir eğitim öğretim için, Antalya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu olarak,okullarda derslerin sabah başlangıç ve akşam bitiş saatlerinin yeniden düzenlenmesini,sabah daha geç başlanılmasını, akşam daha erken bitirilmesini, talep ediyoruz.Gereği için bilgilerinize sunarız.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.