• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 13 Aralık 2021 11:37

“Öğretmenliği Kariyer Mesleği Haline Getiriyoruz”

“Öğretmenliği Kariyer Mesleği Haline Getiriyoruz”
TBMM’de 2022 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu, Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde TBMM Genel Kurulunda öğretmenlik meslek kanunu hazırlıklarıyla ve mill

TBMM’de 2022 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor.  AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu, Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde TBMM Genel Kurulunda öğretmenlik meslek kanunu hazırlıklarıyla ve milli eğitim çalışmalarıyla ilgili bir konuşma yaptı. Milletvekili Atay Uslu, “Öğretmenlik Meslek Kanunu” çalışmalarına tam destek verdiğini ifade etti.

 

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ

Ak Parti Milletvekili Atay Uslu konuşmasında şu hususlara değindi:

“Ak parti olarak 19 Yılda eğitime büyük destek verdik. Millî Eğitim Bakanlığına genel bütçede ayrılan payı, 19 yılda 30 kat arttırdık. Öğretmen sayımızı da, Derslik sayımızı da, 2002 yılından bu güne iki katına çıkardık.

 

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU’NU YASALAŞACAK

Şimdi de “okul, öğrenci ve öğretmen” ayrılmaz bir bütündür diyerek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan müjdesini verdiği güzel bir çalışma sürecine girdik.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu” için adımları atıyoruz. Meclis olarak, milletvekilleri olarak bu düzenlemenin kanunlaşması için gerekli tam desteği vereceğiz.

 

UZMAN ÖĞRETMENLİK, BAŞ ÖĞRETMENLİK…

Bu düzenleme ile “Öğretmenlik” bir kariyer mesleği olarak tanımlanacak. Öğretmenlerimize yeni mali, sosyal ve özlük hakları sağlanacak. Öğretmenlerimiz arasındaki statü farkı kaldırılacak. Öğretmenlerimizin 3600 ek gösterge hakkı teslim edilecek.

Bu tarihi reformun tüm öğretmenlerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

 

Hem medeniyet inşaa eden, hem insan yetiştiren ve hepimizin üzerinde büyük emekleri olan öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.