• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 19 Ekim 2020 16:10

Nar Hasadı Başladı, Pazarı Bereketli Olacak

Nar Hasadı Başladı, Pazarı Bereketli Olacak
Nar meyvesi için Antalya'da hasat dönemi başladı. Narda hasat dönemi 15-20 gün gibi kısa bir süredir.
Nar meyvesi için Antalya'da hasat dönemi başladı. Narda hasat dönemi 15-20 gün gibi kısa bir süredir. Bahçelerde çok hızlı şekilde nar hasadı devam ediyor.

ANTALYA NAR ÜRETİMİNDE DE TARIMSAL BAŞKENT

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz-PA Komisyonu  Başkanı Atay Uslu Döşemealtı İlçesinde nar hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti, kolaylıklar ve bereketli kazançlar diledi.

Milletvekili Atay Uslu çiftçilerle yaptığı sohbette şunları ifade etti:

Antalyamız nar üretiminde de Türkiye'nin tarımsal başkenti durumunda. Antalyamızın bir çok ilçesinde nar üretimi yapılıyor. Gazipaşadan Döşemealtına, Finike'den Kaş'a, Kemer'den Kumluca'ya, Manavgat'tan Serik'e, Aksu'dan Demre'ye kadar bir çok İlçemizde  nar üretimi yapılıyor.


ÇİFTÇİMİZ NAR FİYATLARINDAN MEMNUN

Antalya’nın Nar deposu Döşemealtı İlçemizde çiftçilerimizi ve Nar paketleme tesislerini ziyaret ettik. Çiftçilerimize, Çalışanlarımıza ve Tüccarlarımıza hayırlı işler diledik.
Döşemealtı Nar üretiminde Antalya’nın en önemli merkezlerinden biridir. Aynı zamanda Döşemealtı narı kalitelidir.
Nitekim gezdiğimiz bahçelerde rengiyle büyüleyen bir nar üretimi gördük. Hicaz narı olarak isimlendirilen narımızın  bir bölümü iç pazara gidiyor. Antalya'da üretilen narın kalitesi sebebiyle büyük bir kısmı ise Avrupa'ya ve Rusya'ya  ihraç ediliyor.”


TARIMSAL İHRACATIN ARTTIRILMASI HÜKÜMETİMİZİN EN ÖNEMLİ HEDEFLERİNDEN...

Milletvekili Atay Uslu açıklamasının devamında çiftçilere tarımsal pazarın büyütülmesi çalışmaları konusunda bilgi verdi ve şunları ifade etti: "Çiftçimize bereketli bir hasat dönemi diliyoruz. Görüştüğümüz Çiftçilerimiz nar fiyatlarından memnunlar. Narın bahçede satış fiyatı kalitesine göre 2.20-3 lira bandında. Nar üretimi ve pazarlaması için destek vermeye devam ediyoruz. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu her dış ziyaretinde çantasından eksik etmediği dosyalardan birisi tarım ürünlerinin narın, domatesin, portakalın ihracatı, pazarlanması. Tarıma ve çiftçimize destekleri için Hükümetimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım Orman Bakanımıza, Ticaret Bakanımıza ve Dışişleri Bakanımıza bir çiftçi olarak sizlerin adına da teşekkürlerimi sunarım."

KOLAYA HAYIR, NAR VE PORTAKAL SUYUNA EVET

Antalya milletvekili Atay Uslu kolalı içecekler yerine nar ve portakal suyu içilmesi tavsiyesini tekrarlayarak şunları ifade etti:
"Antalyamız hem nar, hemde portakal alanında adeta bir üs konumunda ve doğal yollar ile üretilmiş Nar ve Portakalımızı günlük hayatımızdan çıkarmayıp kolalı içecekler yerine taze sıkılmış Nar ve Portakal suyu içmeliyiz. Nar tüketimi hem Kovid-19 salgını süreciyle daha da önem kazanan bağışıklık sistemimizin güçlü olması açısından,  sağlığımız için önemli hemde yerli üretime destek vermek için önemlidir. O yüzden Kola’ya Hayır, Nar ve Portakal suyuna Evet."

Milletvekili Atay Uslu Döşemealtı ziyaretinde bahçelerde çiftçileri ziyaret etti, depolarda nar paketleyen çalışanlarla ve tüccarlarla da bir araya geldi.  Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun ziyaretlerine Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım, Belediye Meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

NAR YORGUNLUĞU GİDERİR, CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

C vitamini açısından son derece zengin bir meyve olan Nar B1 ve B2 vitaminleri, potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir de içeriyor. Nar, enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlıyor, yorgunluğu gideriyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enerji veriyor. Nar meyvesinin Tansiyonu düzenleyici, cildi güzelleştirici, kandaki şeker seviyesini dengeleyici özelliği de bulunuyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.