• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 21 Eylül 2020 15:19

“Müsamaha göstermiyoruz”

“Müsamaha göstermiyoruz”
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu 8’inci Bölge Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Antalya Şehirlerarası Otobüs İşletmeleri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Atila Şebekli, Antalya genelinde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar tara

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu 8’inci Bölge Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Antalya Şehirlerarası Otobüs İşletmeleri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Atila Şebekli, Antalya genelinde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar tarafından HES kodu olmadan internet, telefon veya yüz yüze bilet satışının kesinlikle yapılmadığını belirtti.

 

 İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'Şehirlerarası Otobüslerde HES Kodu Zorunluluğu' konulu genelge gönderdiğini hatırlatan Şebekli, “Genelgede, koronavirüs salgınıyla mücadele noktasında alınan tedbirlere uyulması gerektiğinin çok önemli olduğu belirtildi. Bu kapsamda şehirlerarası toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleşecek yolculuklarda HES uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemelerin yapılması zorunlu oldu. Genelgeye göre, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalarca yapılan her türlü biletleme işleminde vatandaşlarımızdan HES kodu talep ediliyor. HES kodu olmadan bilet satışı kesinlikle yapılmıyor” dedi.

 

 Kurallara harfi harfine uymalıyız

HES kodu kullanımının sektörün geleceği açısından çok önemli olduğunu ifade eden Şebekli, “Pandemi süresince iş yapamadık. Şimdi de iş hacmimiz çok düşük seviyelerde. Salgın bir kez daha eski günlerine döner ve iş yapamaz hale gelirsek bunun üstesinden ekonomik manada gelemeyiz. Bu nedenle belirtilen kurallara harfi harfine uymalıyız. Antalya olarak bu konuda çok sıkıyız. Hiçbir firmaya ve kişiye müsamaha göstermiyoruz. HES kodu olmayan yolcuya bilet satışı yapan firmalara ilgililerce gerekli idari para cezası uygulanıyor. HES kodu olmaksızın yolcu kabul eden araçlar 10 gün seferden men ediliyor. Koronavirüs tanılı ya da koronavirüs vakasıyla teması olduğu halde HES kodu almadan şehirlerarası toplu taşıma araçlarını kullanan kişiler, tespit edilmeliri halinde valilikler tarafından belirlenen yurt veya pansiyonlarda zorunlu izolasyonlar alınıyor” diye konuştu.

 

 HES kodu sayesinde toplu ulaşım araçlarıyla seyahat etmeye çalışan onlarca kişinin engellendiğini aktaran Şebekli, “Sektörümüzün geleceği insanların sağlıklı kalmasına bağlı. Hep birlikte kurallara uyarak virüsten kurtulabiliriz. Aksi halde salgın artar ve ekonomik faaliyetlerimiz durma noktasına gelir. Ekonomimizin durmaması için, herkesin evine ekmek götürmesi için mutlaka yetkililer tarafından belirtilen kurallara uymamazı lazım. Sektörümüz ikinci bir seyahat kısıtlamasını kaldıracak bir yapıda değil” açıklamasında bulundu. 

Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.