• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 05 Mayıs 2022 15:30

Memur-Sen’in 3600 Talebi Belli Oldu

Memur-Sen’in 3600 Talebi Belli Oldu
Memur-Sen, 3600 Ek Gösterge Komisyonunun 10 Mayıs'taki üçüncü toplantısında göstergesizlere ek gösterge verilmesini ve düşük ek göstergelerin yükseltilmesini talep edecek.

Memur-Sen, 3600 Ek Gösterge Komisyonunun 10 Mayıs'taki üçüncü toplantısında göstergesizlere ek gösterge verilmesini ve düşük ek göstergelerin yükseltilmesini talep edecek.

 

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “2 milyon memur emeklisinin yarıya yakınını ek göstergesizler ve düşük ek göstergeliler oluşturuyor. Dört hizmet sınıfıyla birlikte bu kesimler de ek gösterge düzenlemesinden yararlanmalı” ifadelerini kullandı.

 

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI 10 MAYIS’TA

Yüz binlerce kamu çalışanın ve memur emeklisinin merakla yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde üçüncü toplantı 10 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Yüz binlerce kamu çalışanın ve memur emeklisinin merakla yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde süreç devam ederken Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya’dan açıklama geldi.

 

DÖRT MESLEK DIŞINDAKİLERİN DURUMU

Memur-Sen olarak göstergesizlere ek gösterge verilmesini ve düşük ek göstergelerin yükseltilmesini talep ettiklerini belirten Başkan Ünal Hisarkaya, “Polis, hemşire, öğretmen ve din görevlilerinin ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesinin görüşüldüğü komisyonda, dört meslek grubunun dışında kalan kamu görevlilerinin durumu da gündeme getirilecek” dedi.

 

Hisarkaya, memur maaşı, memur emekli aylığı ve emekli ikramiyelerinde hesaplama kalemi olan ek gösterge uygulamasının, kadro, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterdiğini belirtti.

 

MAĞDUR KESİMLER VAR

Hükümet ile 3600 ek göstergenin verileceği kadro ve unvanlara dair görüşmeleri bir süredir yürüttükleri anımsatan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Polis, hemşire, öğretmen ve din görevlilerinin ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi bir seçim vaadiydi. Bunun hayata geçirilmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Memur-Sen olarak dört hizmet grubunun yanında odaklandığımız diğer kesimler göstergesizler ve ek göstergesi 2200'den düşük olanlar. 2 milyon memur emeklisinin yarıya yakınını ek göstergesizler ve düşük ek göstergeliler oluşturuyor. Dört hizmet sınıfıyla birlikte bu kesimlerin de ek gösterge düzenlemesinden yararlanmasını istiyoruz. Düzenleme, geniş bir şekilde ele alınmalı ve çok sayıda kişi bundan faydalanmalı. Çünkü göstergesizler ve düşük göstergeliler en mağdur kesim. Bu kesimlerin de gelir seviyesinin artırılması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

Başkan Hisarkaya, ek göstergelerle birlikte yansıtma oranlarının da yükseltilmesini talep ettiklerini belirterek “2200 ek gösterge ve göstergesi bunun altında olanlar için en yüksek devlet memuru maaşının yüzde 55'i, emekliliğe esas aylığın bir bileşeni. Bu yüzde 55'lik yansıtma oranının da yüzde 75'e yükseltilmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.